Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.01.2022 12:25

Želiezovce pripravujú výstavbu kanalizácie za vyše osem miliónov eur


Ilustračná snímka.


Želiezovská radnica pripravuje výstavbu kanalizácie, prostredníctvom ktorej sa na existujúcu sieť napoja časti Svodov a Mikula.


Mestu sa na projekt podarilo získať nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 7,6 milióna eur. Celkové oprávnené náklady presiahnu sumu osem miliónov eur.

Ako informoval magistrát, po ukončení výstavby sa budú môcť všetci obyvatelia Želiezoviec pripojiť na verejnú kanalizáciu. „Dôjde tak k zlepšeniu životného prostredia na území mesta a v jeho bezprostrednom okolí a tiež k zvýšeniu kvality života obyvateľov mesta,“ skonštatovala radnica.

Mesto očakáva, že sa po dobudovaní kanalizácie zvýši objem odvedenej splaškovej vody do existujúcej čistiarne odpadových vôd. „Jej prevádzka v súčasnosti nie je celkom efektívna, pretože do nej doteká iba malý objem splaškovej vody. Jej biologický proces, ktorý slúži na odstraňovanie nečistôt, je tak podvyživený,“ uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových cyklotrás
V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových úsekov cyklistických komunikácií. Podľa zástupcov mesta sa ich vybudovaním zrýchli cesta do práce, zlepší sa spojenie obyvateľov s občianskou vybavenosťou a s priemyselnou časťou v južnej časti mesta.
viac
08.03.2019
Mesto Malacky pripravuje výstavbu detských jaslí
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.
viac
17.08.2019
Kanalizácia v meste by mala byť hotová koncom budúceho roka
Do konca budúceho roka by mala byť vybudovaná kanalizácia v meste Tornaľa v okrese Revúca, ktorá je vo výstavbe od konca roka 2017. TASR o tom informovala primátorka Tornale Anna Szögedi.
viac
03.05.2021
Z dotácie Envirofondu vybuduje Horná Potôň 1500 metrov kanalizácie
Obec Horná Potôň v okrese Dunajská Streda získala z Environmentálneho fondu 1,189 milióna eur a tak môže budovať ďalšiu vetvu kanalizácie pre domácnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %