Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
08.03.2019 11:35

Mesto Malacky pripravuje výstavbu detských jaslí


Vizualizácia: M. Uhrík, P. Vranka


Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.


Mesto sa rozhodlo vybudovať detské jasle z dvoch hlavných dôvodov.Vysvetľuje viceprimátor Milan Ondrovič: „Prvým je vysoký záujem rodičov o umiestnenie detí vo veku cca 2 roky, a naša materská škola im z kapacitných dôvodov nemohla vyhovieť. Druhým dôvodom je absencia verejného zariadenia starostlivosti o deti do 3 rokov v Malackách i v okolí.“

Jasle s kapacitou 20 detí by mali vyrásť na mieste starého pavilónu v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici. Budú jednopodlažné s bezbariérovým prístupom. V budove sa navrhujú dve denné miestnosti, šatňa, sociálne zariadenie, jedáleň, práčovňa, sušiareň, miestnosť pre čistú bielizeň, kuchyňa a zázemie (technické a kancelárske priestory). „Spolu s výstavbou jaslí plánujeme spustiť kompletnú rekonštrukciu školských kuchýň, čo sme Malačanom sľúbili pred voľbami. Prvou kuchyňou bude práve tá existujúca v starom pavilóne na Bernolákovej. Ak sa projekt podarí realizovať, bude samozrejme nová a vybavená moderným zariadením,“ hovorí primátor Juraj Říha.

Mestský úrad už má v rukách právoplatné stavebné povolenie. Pri jasliach sa upraví terén a pribudnú nové hracie prvky. Umiestnenie jaslí v areáli MŠ na Bernolákovej bude mať výhodu aj v tom, že deti môžu po dosiahnutí veku 3 rokov plynulo prejsť do škôlky.

Autor: Ľ. Pilzová


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2019
Mesto pripravuje detské jasle
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili projekt detských jaslí a súhlasili s tým, aby mesto podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov (Integrovaný regionálny operačný program) vo výške 584 tisíc €. Spolufinancovanie mesta sa predpokladá vo výške 31 tisíc €.
viac
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
06.08.2021
Handlovská samospráva zabezpečí výstavbu jaslí za viac ako 340 000 eur
Samospráva Handlovej zabezpečí výstavbu zariadenia pre deti do troch rokov. Jasle za viac ako 340.000 eur vzniknú v nevyužitých priestoroch v areáli Senior centra, čím mesto prepojí dve generácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %