Nedeľa 07.07.2024
Dnes má meniny 
Oliver
°C
26.03.2022 08:05

Študujem doma, Slovensko ma odmení!


Plán obnovy


Tohtoroční maturanti, ktorí zostanú študovať na vysokej škole na Slovensku, môžu získať štipendium vo výške 9000 eur. Ešte v tomto roku bude udelených prvých 1400 štipendií.


Podporná schéma je v prvých rokoch jej spustenia súčasťou plánu obnovy, ktorý tak reaguje na súčasnú situáciu, kedy zo Slovenska odchádza študovať každý piaty študent. V rámci troch kategórií môžu byť podporené najväčšie talenty spomedzi maturantov, nadpriemerní študenti zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo najväčšie talenty zo zahraničia.

Celkovo je v pláne obnovy na štipendiá pre domácich študentov vyčlenených viac než 60 miliónov eur. V rámci plánu obnovy sa v oblasti lákania a udržania talentov ráta s celkovou podporou vo výške 106 miliónov eur.

Prečítajte si viac o možnosti získať štipendium TU.

 

Autor: Zdroj: Úrad vlády SR - Národná implementačná a koordinačná autorita


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2018
BBSK považuje za jednu z najhlavnejších priorít dobudovanie R2
Rozvoj Slovenska znamená rozvoj regiónov, bez toho nemôže byť krajina, ktorá má všetky výrobné faktory - pracovnú silu, suroviny, kapitál, pôdu, bohatá. Konštatoval to v utorok v Banskej Bystrici splnomocnenec vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov Anton Marcinčin.
viac
30.11.2020
Mládež ako súčasť občianskej spoločnosti na Slovensku
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšiu vybranú časť z rozsiahlej štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku, zameranú na deti a mladých ľudí ako plnohodnotných členov občianskej spoločnosti a budúcich správcov krajiny.
viac
03.12.2021
ZMOS uplatnil zásadné pripomienky k systému implementácie plánu obnovy
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo zásadné pripomienky k návrhu systému implementácie Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky, ktoré adresovalo Úradu vlády SR.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %