Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
30.12.2023 08:00

Stropkov privíta nový rok laserovou šou s originálnym scenárom


Ilustračné foto


Stropkovčania oslávia príchod nového roka laserovo-mapingovou šou s originálnym scenárom. Ako informoval TASR hovorca Stropkova Peter Novák, mesto sa rozhodlo ísť príkladom a inšpirovať k tomu, že Silvester vôbec nemusí byť o traumatizujúcich zážitkoch spojených so "zábavnou" pyrotechnikou.


Mesto ohňostroj prvýkrát zrušilo v roku 2019. Dôvod súvisel s výbuchom v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove. Stropkovská radnica vtedy peniaze venovala na odstraňovanie následkov po tejto katastrofe. Na tento prístup motivovaný empatiou nadväzujú v Stropkove aj počas tohtoročných osláv.        

"Deti, starší ľudia, ale aj zvieratá si pri ohňostroji častovytrpia svoje. Aký význam má oslavovať a nerešpektovať ostatných? Rozhodli sme sa, že pôjdeme modernou cestou. Rád by som poprosil Stropkovčanov, aby sa prišli zabaviť laserovou šou a vynechaním zábavnej pyrotechniky rešpektovali ostatných," požiadal primátor Stropkova Ondrej Brendza.        

Desaťminútová laserovo-mapingová šou odštartuje s úderom polnoci a bude mať svoj scenár. V roku 2024 si mesto Stropkov pripomína viacero významných výročí. Práve im patrí jedna z dominantných častí vizuálneho divadla. Na streche kostola Najsvätejšieho Tela Pána sa postupne rozohrá kombinácia obrazov a symbolov, ktoré sa viažu k historickým momentom a očakávaniam v oblasti kultúry či športu.        

"V budúcom roku si pripomíname 620. výročie prvej písomnej zmienky o našom meste. Od toho sa bude odvíjať gro našich aktivít, ale naplánované máme aj iné zaujímavé podujatia," dodal Brendza.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí
Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.
viac
02.01.2017
Slováci chcú v novom roku viac zdravia a viac času s rodinou
Slováci si prajú v novom roku 2017 najmä viac zdravia a viac času stráveného s rodinou. Vyplýva to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1214 respondentov.
viac
25.12.2018
Skaličania budú mať ohňostroj večer na Silvestra, Seničania na Nový rok
Ohňostroje na prelome rokov sa v dvoch centrách na Záhorí uskutočnia na Silvestra a na Nový rok. V Skalici bude ohňostroj vo večerných hodinách na Silvestra, v Senici si svetelnú šou užijú na Nový rok.
viac
30.12.2023
Kežmarčania privítajú nový rok športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou
Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Ako TASR informovala vedúca kancelárie primátora mesta Kežmarok Elena Smrigová, minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %