Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2023 09:30

Staré Mesto pripravuje zber zeleného odpadu, pripomína prihlásenie sa


Ilustračná snímka.


Bratislavské Staré Mesto pripravuje tradičný jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu (BRO), teda konárov zo stromov a kríkov.


Mestská časť však opätovne pripomína, že na túto službu sa musia obyvatelia nahlásiť vopred. Stihnúť to musia do 30. marca, prípadne do naplnenia vyčlenených kapacít.

"Dodatočné dohlasovanie zberu odpadu po termíne, prípadne po naplnení kapacít už nebude možné," upozorňuje samospráva. V takýchto prípadoch nebude odpad vyzbieraný a odvezený, aj keď ho občania vyložia na ulicu. Z verejného priestranstva budú musieť takýto odpad následne sami odstrániť.

Mestská časť zároveň v záujme šetrenia finančných prostriedkov vyzbiera v rámci jarného mobilného zberu konárov približne 660 metrov kubických, čo je zhruba polovica množstva minulého roka. V prípade, že sa prihlási väčšie množstvo záujemcov, ako je z vyčlenených financií schopná zobrať, bude prihlásených obyvateľov informovať o alternatívach likvidácie zeleného odpadu.

Biologicky rozložiteľný odpad zo zelene je odpad zo záhrad, najmä kvety, konáre, lístie či pokosená tráva. Bezplatný odvoz takéhoto odpadu organizuje mestská časť viac ako 15 rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
06.09.2022
Do zberu kuchynského bioodpadu sa postupne zapája i Staré Mesto
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v pondelok s distribúciou nádob a kompostovateľných vreciek pre zber kuchynského bioodpadu v Starom Meste.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
03.08.2023
Staré Mesto hľadá záujemcov o prenájom stánkov na vianočných trhoch
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na prenájom stánkov počas tohtoročných Vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 18. augusta. Urobiť tak treba elektronicky. Mestská časť o tom informuje na svojom webe i sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %