Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
07.02.2022 02:25

Stará Ľubovňa sa projekčne pripravuje na ďalšie cyklotrasy


Ilustračná snímka: (Mesto Stará Ľubovňa).


Sieť cyklotrás sa v Starej Ľubovni postupne rozširuje. Po tom, čo už je okresné mesto spojené chodníkom so susednými obcami Hniezdne a Chmeľnica, tamojšia radnica projekčne pripravuje ďalšie trasy.


Mesto na svojej stránke informovalo, že vlani sa podarilo dokončiť cyklotrasu spájajúcu sídlisko Východ s juhovýchodným obchvatom mesta a cyklotrasou, ktorá je jeho súčasťou. Tento úsek sa realizoval s podporou Výzvy pre región Prešovského samosprávneho kraja (PSK). "Priamym pokračovaním tejto trasy by mal byť úsek do Novej Ľubovne, s napojením sa na existujúcu cyklotrasu do Ľubovnianskych kúpeľov," informuje radnica. Jej zámerom je v spolupráci s obcou Nová Ľubovňa postupne vybudovať cyklotrasu na oboch stranách hrádze potoka Jakubianka. Prioritou je úsek po ľavobrežnej hrádzi okolo novovznikajúcej atrakcie cestovného ruchu - najväčšieho bludiska zo živého plota v strednej Európe. Celková dĺžka cyklotrasy po oboch brehoch je necelých päť kilometrov. Cyklotrasy budú pokryté asfaltovým povrchom. Momentálne sa pripravuje podanie žiadosti na územné konanie.

"V spolupráci s obcou Jarabina, ktorá získala prostriedky z Výzvy pre región PSK na projektovú dokumentáciu cyklotrasy Stará Ľubovňa – Jarabina, sa začali projekčné práce aj na tomto úseku," dodáva samospráva s tým, že začiatok chodníka by mal byť pri vstupe do Starej Ľubovne od Popradu, v miestach, kde sa rovnako projekčne rieši prepojenie cesty I. triedy a ulice Továrenskej. Úsek dlhý necelé tri kilometre následne pokračuje topoľovou alejou k Multimodálnej stanici v obci Jarabina, ktorá je v blízkosti Jarabinského prielomu.

Cyklotrasa Stará Ľubovňa – Hniezdne sa stala podľa mesta veľmi populárnou a je využívaná všetkými generáciami cyklistov i korčuliarov. Mesto v súčasnosti dokončuje projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie so zámerom zokruhovania cyklotrasy v časti od lávky pre peších v smere k obchodným prevádzkam a Vendoparku po spodnej strane. V tejto časti sa do budúcna ráta aj s výstavbou skateparku a pumptracku.

"Projekčne sa pripravuje prebudovanie súčasného chodníka z kociek na cyklotrasu, v smere od lávky pre peších okolo tamojšieho hotela až ku železničnej stanici. Zlepšila by sa tak dostupnosť cyklistov a peších," uzatvára radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
16.06.2020
Regulované parkovanie v centre Starej Ľubovne vstúpi do platnosti 3. augusta
Informuje o tom radnica na svojej oficiálnej stránke s tým, že klesajúci počet nakazených novým koronavírusom, no predovšetkým rozhodnutie vlády o nepredĺžení núdzového stavu, sú hlavnými faktormi opätovného spustenia aktivít súvisiacich s regulovaním parkovania v širšom centre mesta.
viac
12.08.2021
Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií
Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.
viac
02.01.2023
Mesto ruší víkendové spoje MHD, dôvodom je ich slabá vyťaženosť
Mesto Stará Ľubovňa ruší od nového roka víkendové spoje na všetkých linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD). K tomuto kroku samospráva pristupuje po vzájomnej dohode s prevádzkovateľom Mestskej autobusovej dopravy DZS-M.K.TRANS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %