Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
24.08.2022 02:20

Sprievodné podujatia začínajú program Dní mesta Trebišov


Ilustračný plagát


Dni mesta Trebišov otvorili v pondelok sprievodné podujatia, ktoré prebiehajú v jednotlivých častiach mesta celý týždeň.


"Vyvrcholením najväčšieho letného kultúrno-spoločenského podujatia bude víkendový program 27. a 28. augusta. Pre občanov Trebišova, deti, ako i hostí z okolia je pripravený bohatý program v areáli mestského parku," uviedla pre TASR hovorkyňa radnice Martina Mištaničová.      

Slávnosti sa konajú po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu. "Návštevníci sa môžu tešiť na mnohé hudobné vystúpenia, folklór, atraktívny program, súťaže pre najmenších, tvorivé dielne, výstavu, historický šerm, dobovú kuchyňu, zábavné atrakcie, vodné bicyklovanie, ale aj na kulinárske umenie súťažiacich vo varení najlepšieho guláša," konštatovala hovorkyňa s tým, že na svoje si príde každá generácia.       

Hlavný pódiový program sa začne podľa mesta v sobotu v amfiteátri krátko pred 14.00 h slávnostným otvorením, pokračovať bude predstavením pre deti s názvom Surikaty a zoskupením Invencia s hitmi muzikálu Na skle maľované. Divákom sa ďalej predstavia skupina Komajota, spevák Lukáš Adamec, Peter Bič Projekt a Tublatanka.      

V nedeľu dopoludnia sa v amfiteátri uskutoční rímskokatolícka svätá omša. Súčasťou Dní mesta Trebišov bude ďalej folklórny festival, počas ktorého vystúpia súbory Zemplín a Hornád, skupina Drišľak a Ľudová hudba Stana Baláža. Na futbalovom štadióne sa odohrá exhibičný zápas spojený s autogramiádou, kde nastúpia české futbalové legendy Sigiteam proti internacionálom Trebišova, doplnila hovorkyňa s tým, že mesto cez víkend sprístupní aj Mauzóleum grófa Júliusa Andrássyho.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
07.08.2018
Dni mesta Trebišov 2018
Mesto Trebišov pripravuje, ako každý rok, veľkolepé kultúrno-spoločenské podujatie Dni mesta Trebišov. Mestské slávnosti začnú pondelok 20. augusta 2018 sprievodnými podujatiami.
viac
16.05.2019
Dni mesta Zvolen odštartujú spevom, hudbou a tancom letnú kultúrnu sezónu
Na zvolenskom námestí to bude koncom mája opäť poriadne žiť. Prípravy na Dni mesta Zvolen sú v plnom prúde. Vystúpia aj Noc a deň, Le Payaco či Elán Revival.
viac
28.05.2022
Dni mesta Prešov sa po dvojročnej pauze vrátia s bohatým programom
Začiatkom júna sa prešovské ulice opäť naplnia domácimi, ale i cezpoľnými návštevníkmi a turistami, ktorí boli posledné roky ukrátení od atmosféry a zážitkov verejných kultúrnych podujatí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %