Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.03.2022 02:10

Sociálny taxík v Bánovciach nad Bebravou prepraví aj vozíčkarov


Snímka z odovzdávania vozidla


Sociálny taxík je určený pre vybrané cieľové skupiny obyvateľov mesta - ťažko zdravotne postihnutých občanov a ich sprievodcov, seniorov a občanov s obmedzenou schopnosťou pohybu. Nový automobil umožní aj prepravu osôb odkázaných na invalidný vozík.


V utorok 23. marca 2022 sme uviedli do prevádzky nové vozidlo, ktoré disponuje zdvíhacou plošinou. Vďaka vyššej karosérii umožní aj ľahší nástup a výstup z vozidla, prinesie klientom väčší komfort jazdy a celkové skvalitnenie tejto služby.

„Túto službu sme v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, územným spolkom Topoľčany začali realizovať na základe plnenia Komunitného plánu rozvoja sociálnych služieb mesta Bánovce nad Bebravou v máji 2018. Mesto finančne prispieva sumou 13 500 eur z účelovej dotácie z rozpočtu mesta“, uviedla primátorka mesta Rudolfa Novotná.

Opodstatnenie tejto služby občanom dokazuje aj to, že doteraz prepravili klientov v rámci 29 273 jázd.

Vozidlo do užívania na území mesta symbolicky odovzdal riaditeľ územného spolku Andrej Barborka primátorke mesta Rudolfe Novotnej a vedúcej odboru sociálnych vecí na mestskom úrade Jane Záhumenskej. Zástupkyne mesta ocenili spoluprácu a činnosť s SČK vo viacerých smeroch a vyzdvihli i prácu vodiča taxíka Antona Ďurmeka, pretože pri kontakte prevažne s klientami so zdravotným obmedzením sa vyžaduje najmä citlivý prístup a maximálna ústretovosť.

Autor: (MsÚ Bánovce nad Bebravou)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Mesto spustilo projekt prevencie násilia na zvieratách
Mesto Bánovce nad Bebravou začalo realizovať projekt zameraný na prevenciu páchania násilia na zvieratách.
viac
04.10.2019
V meste pribudli ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou umiestnila na území mesta ďalšie dve kryté uzamykateľné stojiská na kontajnery. Stojiská za takmer 15.000 eur pribudli na ulici Matice slovenskej a ulici Žitná, ich obstaranie financovala radnica z rozpočtu mesta. Informovala o tom v tlačovej správe.
viac
02.12.2019
Dobrovoľníci vysadili na jeseň stovky stromov
Jeseň v Bánovciach nad Bebravou sa opäť niesla v znamení dobrovoľníctva a v záujme zlepšiť životné prostredie. S pomocou dobrovoľníkov zabezpečilo mesto v októbri a novembri výsadbu 64 listnatých stromov a 210 tují, informovala bánovská radnica.
viac
03.05.2022
Mesto rozmiestni v 30 lokalitách nádoby na jedlé oleje
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť po novom odovzdať zvyšky jedlých olejov a tukov do špeciálnych nádob. S ich rozmiestňovaním začala samospráva v pondelok (2. 5.), postupne pribudnú v 30 vybraných lokalitách mesta. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %