Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.04.2018 12:53

Bánovská samospráva zaplatí za rekonštrukcie ciest a chodníkov viac


Ilustračná snímka, zdroj: pardonto.sk


Bánovská samospráva zaplatí za opravy a rekonštrukcie miestnych komunikácií vyššiu sumu, ako pôvodne predpokladala. Zvýšenie nákladov z 1,1 milióna eur o viac ako 300.000 eur vyplynulo z požiadaviek radnice a s nimi súvisiaceho verejného obstarávania na dodávateľa prác.


"Na technické požiadavky v niektorých častiach mesta a niektorých úsekoch ciest a chodníkov sú zo strany mesta trochu väčšie nároky. Pretože už keď máme ísť do rekonštrukcie, tak nech to nie je na krátke obdobie, ale skutočne nech kvalita vydrží čo najdlhšie," uviedol pre TASR primátor Marián Chovanec.       

Mesto má totiž podľa neho skúsenosti s nedostatkami, ktoré sa objavujú na nedávno rekonštruovaných cestách a musí ich riešiť so zhotoviteľom v rámci záručnej doby. "Aby sme sa takýmto nepriaznivým prvkom vyhli, pristúpilo sa k tomu, že v niektorých častiach budú použité iné technológie. Tým dochádzalo k zmenám, a to spôsobilo zvýšenie sumy. Samozrejme, k tomu veľkému projektu sa pripravili aj ďalšie menšie priľahlé časti, ktoré túto finančnú čiastku trochu zdvihli. Ale keď už má byť investované, tak do skutočne kvalitného diela," vysvetlil.       

Náklady na realizáciu diela predstavujú 1.416.002,52 eura. Bánovskí mestskí poslanci v tejto súvislosti na svojom rokovaní v stredu (18.4.) schválili aktualizáciu uznesenia z minulého roka, ktoré hovorí o projekte opravy a rekonštrukcie komunikácií a výške investície. Zmluvu o dielo s dodávateľom radnica ešte nepodpísala, keďže čakala na odobrenie vyššej sumy od poslancov.       

Termín začiatku prác primátor odhadnúť nevedel. "Verím, že v čo najkratšom čase. Musí zbehnúť ešte legislatívny proces a administratívne úkony spojené s podpísaním zmlúv a všetky následné aspekty spojené s realizáciou. Hneď, ako budú otvorené možnosti pustiť sa do realizácie, v prvý deň nastúpime. Je mi však ťažko povedať, či to bude za mesiac, dva, ale budeme sa snažiť, aby to bolo v čo najkratšom čase," dodal.       

Rekonštrukciu viacerých vybraných ciest a chodníkov na území mesta chce radnica zabezpečiť prostredníctvom PPP projektu, pričom investíciu bude splácať v rovnomenných mesačných splátkach 120 mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
Mesto Bánovce nad Bebravou ušetrilo financie za zimnú údržbu
Mesto Bánovce nad Bebravou usporilo na zabezpečení zimnej údržby, ako i následnom čistení ciest a chodníkov približne 32 500 eur. Nižšie náklady za uplynulú zimnú sezónu dosiahlo zmenami v pláne údržby. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
24.11.2021
Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta
Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.
viac
07.02.2023
Mestskú knižnicu komplexne zrekonštruujú
Mestská knižnica Ľudovíta Štúra v Bánovciach nad Bebravou prejde v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %