Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
24.05.2022 09:30

Snina chce spojiť autobusovú a železničnú stanicu do jedného terminálu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Snina chce spojiť autobusovú a železničnú stanicu do jedného prestupného terminálu. Cieľom investičného zámeru, ktorý mestskí poslanci schválili na svojom poslednom zasadnutí (19. 5.), je umožniť cestujúcim bezproblémový a rýchly prestup "suchou nohou" z vlaku na autobus a opačne.


Jednou z možností financovania zámeru, s ktorými samospráva nateraz počíta, je plán obnovy a odolnosti v rámci rozvojového projektu pre Národný park Poloniny.

"Prestupný terminál má zlepšiť podmienky rozvoja verejnej osobnej dopravy. Cieľom zámeru je okrem vytvorenia novej modernej administratívnej budovy a rozšírenia občianskej vybavenosti aj realizácia prístupových komunikácií, záchytného parkoviska a jednotného informačného systému," uvádza schválený materiál s tým, že v pláne je tiež bezbariérovosť terminálu. Zámerom projektu je zároveň podporiť užívanie zdieľaných bicyklov či cykloturistiku, a to nielen v meste, ale i okolitých obciach.

Nový terminál by mal byť situovaný v bezprostrednej blízkosti jestvujúcej železničnej stanice mesta Snina a okresného úradu, v priamej nadväznosti na miestne komunikácie na Študentskej, Partizánskej a Staničnej ulici. O jeho zriadení vedenie mesta v predchádzajúcich dňoch rokovalo so zástupcami Železníc Slovenskej republiky, ministerstva dopravy či Integrovaného dopravného systému (IDS) Východ. "Toto je presne to, čo očakáva Európska komisia a ministerstvo dopravy, že na jednom mieste má mať cestujúci komfort prestúpiť z jedného modulu dopravy na druhý," uviedol na stretnutí štátny tajomník rezortu dopravy Jaroslav Kmeť. Primátorka Daniela Galandová v otázke financovania nevylučuje viac zdrojov ani cezhraničnú spoluprácu.

V súvislosti so schválením investičného zámeru budú sninskí mestskí poslanci na svojom najbližšom zasadnutí rozhodovať o zrušení svojho vlaňajšieho uznesenia o projekte modernizácie jestvujúcej autobusovej stanice.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
17.12.2020
V Michalovciach ukončili výstavbu novej autobusovej stanice
V Michalovciach v stredu ukončili stavebné práce na výstavbe novej autobusovej stanice. Zmluvný dopravca Košického samosprávneho kraja (KSK), spoločnosť Arriva Michalovce, začal s jej budovaním na jar tohto roka.
viac
07.01.2021
Mesto chce v roku 2021 dokončiť viacero nákladných projektov
Mesto Medzilaborce bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške viac ako 9,8 milióna eur. Kapitálové výdavky predstavujúce takmer 3,6 milióna eur majú slúžiť prevažne na dofinancovanie viacerých finančne náročných investičných akcií.
viac
12.11.2021
Rekonštrukcii biokúpaliska má predchádzať vyrovnanie vzťahov s urbárnikmi
Investičný zámer rekonštrukcie biokúpaliska v rekreačnej oblasti (RO) Sninské rybníky v meste Snina začne samospráva realizovať až po majetkovo-právnom usporiadaní vzťahov s Lesopoľnohospodárskou urbárskou spoločnosťou (LPUS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %