Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.04.2018 09:47

Nová autobusová stanica Terminal má už druhé prestížne ocenenie


Ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Nová autobusová stanica Terminal vlak-bus-shopping v Banskej Bystrici získala v krátkom čase už druhé prestížne ocenenie. Tentoraz uspela v súťaži Stavba roka 2017 a za celospoločenský prínos najmodernejšej autobusovej stanice ho ocenila Únia miest Slovenska.


Centrum Terminal–autobusová stanica sa tak môže pochváliť ďalším úspechom, keď predtým získalo cenu za najlepší retailový projekt, ktorú mu koncom vlaňajšieho roka udelila CIJ, CEE&SEE Európska realitná agentúra pre digitálne a tlačové spravodajstvo.       

"Cestujúcim sme ako jediní na Slovensku vytvorili krásny a funkčný priestor hodný 21. storočia s kultivovaným využitím čakacej doby na spoj, ktorý je už teraz inšpiráciou pre riešenia verejnej dopravy v ostatných mestách, z čoho máme radosť," konštatoval riaditeľ spoločnosti Primum, člen skupiny Intercora, Michal Milata, developer projektu Terminal vlak-bus-shopping.      

 Ako dodal, Terminal nie je len pre cestujúcich, je to i ďalšia možnosť nákupov a trávenia príjemného voľného času pre Banskobystričanov počas neustále prebiehajúcich podujatí pre všetky vekové kategórie.       

Porota súťaže Stavba roka 2017, zložená z odborníkov slovenskej architektúry a stavebníctva, vyzdvihla predovšetkým vybudovanie jedinečného spoločného priestoru verejnej dopravy a komplexných služieb. Vysoko ocenila kvalitné prvky sedenia s možnosťou pripojenia na elektrickú energiu, wifi, navigačný elektrický systém, ale i dostatok parkovacích miest. Pozitívne hodnotila vysokú kvalitu samotnej realizácie stavebného diela a optimálne použitie stavebných materiálov a technológií.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
26.11.2017
Banská Bystrica opäť úspešná v získavaní eurofondov
Na vybudovanie jednej zo šiestich plánovaných cyklotrás získalo mesto nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) vo výške 857 870 eur. Päť-percentná finančná spoluúčasť samosprávy predstavuje sumu 45 151 eur.
viac
13.01.2024
V tomto roku mesto vybuduje nabíjacích staníc pre elektromobily
V Banskej Bystrici pribudne v tomto roku 35 nabíjacích staníc pre elektromobily. Samospráva bola úspešná v projekte zameranom na podporu elektromobility a získala 219.600 eur z plánu obnovy na budovanie nabíjacej infraštruktúry pre elektrické vozidlá. V piatok o tom informovala hovorkyňa primátora Z
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %