Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.09.2020 03:20

Slovenské banské múzeum získalo dotáciu na inováciu expozície


Snímka zdroj: (muzeumbs.sk).


Slovenské banské múzeum získalo dotáciu vo výške 50 000 eur na inováciu expozície Baníctvo na Slovensku. V banskoštiavnickom Kammerhofe obnovia štyri miestnosti múzea, priblížila vedúca odboru múzejných činností Magdalena Sombathyová.


Slovenské banské múzeum získalo od Environmentálneho fondu na inováciu expozície už druhú dotáciu. „V rámci prvej sa inovovalo osem miestností. Sedem je zameraných na vývoj banskej techniky od prieskumu, dobývania až po banské záchranárstvo,“ informovala Sombathyová s tým, že jednu z miestností prispôsobili na prácu s deťmi ako enviroučebňu.       

V druhej etape sa realizuje inovácia v ďalších štyroch miestnostiach, dokončené musia byť v rámci Environmentálneho fondu do konca kalendárneho roka. „Predstavuje to vybavenie výstavníckym fundusom a realizáciu informačného systému v týchto priestoroch. Tento rok riešime témy, ako nerastné suroviny na Slovensku, banícke školstvo na našom území s dôrazom na históriu Baníckej a lesníckej akadémie, banícky odev, problematiku vývoja banskej správy na našom území,“ vysvetlila Sombathyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2016
Mesto Humenné žiada SČK o vrátenie dotácie vo výške 10 000 eur
Humenné žiada Slovenský červený kríž (SČK), územný spolok Humenné o vrátenie dotácie za rok 2015 vo výške 10 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom 12. zasadnutí.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
07.07.2021
Banská Štiavnica získala na projekt smart city 928 000 eur
Banská Štiavnica získala z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR 928.000 eur na svoj projekt využitia moderných technológií v meste - smart city. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
10.02.2024
Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum bohatý program
Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici ponúkne počas jarných prázdnin bohatý program. Po zimnej prestávke sprístupní svoje expozície a ponúkne aj tvorivé aktivity. Ako informovalo múzeum, na prázdninový program pozýva od 17. februára do 10. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %