Utorok 02.07.2024
Dnes má meniny 
Berta
°C
31.05.2024 01:15

SAV: Verejnosť sa môže zapojiť do environmentálnej súťaže a vyčistiť vodné toky


Ilustračná snímka, zdroj: SAV


Verejnosť sa môže zapojiť do tretieho ročníka environmentálnej súťaže "Vyčisti si svoju rieku". Prejaví tak zodpovednosť voči životnému prostrediu či budúcim generáciám a vyčistí vodné toky.


Podmienkou je vyhotoviť fotografie alebo natočiť krátke video, ktoré zachytí prácu súťažiacich v teréne a jej výsledky. TASR o tom informovala hovorkyňa Slovenskej akadémie vied (SAV) Monika Tináková.         

"Do súťaže sa môžu zapojiť všetci, deti aj dospelí, ktorí si zostavia tím a vymyslia pre neho originálny názov. Ich úlohou je naplánovať si deň, kedy sa chcú pustiť do práce, zobrať si vrecia na odpad a ochranné rukavice a môžu začať," uviedla spoluorganizátorka súťaže Silvia Podhradská z Ústavu polymérov SAV. Aktivita môže podľa nej prebiehať aj počas viacerých dní.         

Po skončení sledovaného obdobia zasadne odborná komisia, ktorá na základe viacerých faktorov vyberie tímy postupujúce do záverečného losovania. Celkovo budú podľa hovorkyne SAV vyžrebované dva tímy, ktoré získajú súkromnú zážitkovú plavbu po Dunaji alebo vedecký box "Kreatívna veda".         

Súťaž potrvá od 1. júna do 30. septembra. Organizuje ju Ústav polymérov SAV v spolupráci s Európskou nocou vedy a Slovenským vodohospodárskym podnikom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2020
SVP a ŠOP chcú užšie spolupracovať
Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR chcú užšie spolupracovať.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
07.05.2021
Košice chcú do tvorby nového programu rozvoja zapojiť aj verejnosť
Mesto Košice v týchto dňoch spúšťa kampaň "Scenár pre Košice". Jej cieľom je v spolupráci s neziskovou organizáciou Creative Industry Košice zapojiť verejnosť do tvorby nového Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja.
viac
18.03.2024
Do sčítania bocianov sa môže zapojiť i verejnosť
V tomto roku sa po desiatich rokoch opäť uskutoční i na Slovensku medzinárodné sčítanie bocianov. Ako pre TASR uviedla Marta Hrešová zo Štátnej ochrany prírody SR - Regionálneho centra ochrany prírody (RCOP) Prešov, sčítanie ponúkne výsledky, aký je populačný trend bocianov v Európe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %