Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.09.2020 11:25

SAV podpísala dohodu o spolupráci s Národnou akadémiou vied Kazašskej republiky


Ilustračná snímka.


Slovenská akadémia vied (SAV) podpísala dohodu o vedeckej spolupráci s Národnou akadémiou vied Kazašskej republiky. Informuje o tom SAV na svojom webe.


Dohodu o vzájomnej vedeckej spolupráci podpísal uplynulý týždeň predseda SAV Pavol Šajgalík za prítomnosti veľvyslanca Kazašskej republiky Romana Vassilenka. Predseda Národnej akadémie vied Kazašskej republiky Murat Zhurinov podpísal dokument v Kazachstane.      

Predmetom dohody sú najmä ciele, formy a možnosti vedeckej spolupráce. Dohoda by mala prispieť k intenzívnejšej výmene výskumných tímov či študentov. Stanovuje tiež podmienky ochrany práv duševného vlastníctva.      

Dohodu uzavreli obe strany na päť rokov s automatickým predlžovaním na ďalších päť rokov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Smolenický zámok bude hostiť konferenciu Nová Európa 2016
Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.
viac
21.09.2020
Transformácia SAV by mohla prebehnúť k 1. januáru 2022
Transformácia Slovenskej akadémie vied (SAV) by mohla prebehnúť k 1. januáru 2022. Potvrdil to predseda SAV Pavol Šajgalík a štátny tajomník rezortu školstva Ľudovít Paulis.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
23.09.2021
ZMOS a Združenie Karpatský euroregión Poľsko budú spolupracovať
Združenie miest a obcí Slovenska podpísalo v stredu na treťom ročníku medzinárodnej konferencie MUNICIPÁLNA V-4 v meste Vysoké Tatry memorandum so Združením Karpatský euroregión Poľsko a predstavilo rámec spolupráce so samosprávami v Gruzínsku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %