Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
05.04.2024 11:00

Samospráva umožní aktivistom získať grant na zveľadenie mesta


Budova MsÚ v Starej Ľubovni


Samospráva v Starej Ľubovni po desiaty raz vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu rôznych aktivít na zveľadenie mesta. Radnica na webovom sídle informovala, že môže ísť o revitalizáciu verejných plôch, rekonštrukciu existujúceho mobiliára či vybudovanie nových prvk


Miestni obyvatelia môžu získať podporu vo výške 500 eur.  "V našom meste žije veľa nadšených, šikovných ľudí, ktorí aktívne participujú na verejnom živote v meste. Keďže sa všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácií vzťahuje iba na právnické osoby, respektíve fyzické osoby - podnikateľov, našli sme spôsob, ako podporiť občiansku iniciatívu radových občanov, mimovládne organizácie a neformálne občianske združenia nevynímajúc," uviedla samospráva.         

Prioritou radnice je podporiť komplexné projekty s jasne a zrozumiteľne stanovenými cieľmi, aktivitami a výstupmi celej akcie. Odborná komisia bude prihliadať na inovatívny charakter, výnimočnosť zámerov predložených žiadostí vrátane plusových bodov za nadväznosť na aktivity realizované v predchádzajúcom období a udržateľnosť výstupov.         

V minulých rokoch samospráva podporila napríklad renováciu zábradlia na moste cez potok Pasterník, zakúpenie záhradného nábytku v Základnej škole Za vodou, revitalizáciu a výsadbu zelene v rôznych častiach mesta, údržbu mobiliára či osadenie nových lavičiek pred bytovkami.         

Žiadosti do grantovej schémy Záleží nám na Starej Ľubovni môžu občania posielať do 3. mája. Celkovo mesto prerozdelí 7000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
13.03.2018
Stará Ľubovňa plánuje rekonštruovať ďalšiu dôležitú križovatku
V utorok 6. marca 2018 sa v rámci zasadnutia Komisie výstavby, regionálneho rozvoja a životného prostredia, pôsobiacej pri Mestskom zastupiteľstve v Starej Ľubovni, opäť otvorila otázka dopravnej situácie v meste.
viac
20.07.2018
Združená investícia odbremení centrum mesta
Prešovský samosprávny kraj spolu s mestom Stará Ľubovňa vstupuje do výstavby juhovýchodného obchvatu. Investícia za 2,3 milióna eur má výrazným spôsobom odľahčiť dopravné zaťaženie v centre mesta a zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.
viac
29.12.2018
V dvoch miestnych základných školách obnovili kotolne
V Starej Ľubovni nedávno zrekonštruovali kotolne v dvoch tamojších základných školách (ZŠ), ktoré boli v havarijnom stave. Prednosta ľubovnianskeho Mestského úradu Alex Solár informoval, že ešte začiatkom novembra radnica vyhlásila verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %