Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
27.01.2021 08:00

Samospráva Rožňavy chce opláštiť zimný štadión


Na snímke bočná, zatiaľ neopláštená stena zimného štadióna v Rožňave, ktorý chce samospráva zrekonštruovať a dobudovať za peniaze z nórskych fondov. Snímka zdroj: (tasr).


Samospráva Rožňavy chce realizovať ďalšiu etapu obnovy a dostavby zimného štadióna, v rámci ktorej ho plánuje opláštiť a vybudovať v ňom zázemie.


Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor Michal Domik, podľa ktorého sa mesto na tento účel uchádza o financie z nórskych fondov. „Ideme do projektu v hodnote milión eur so spoluúčasťou nula percent. Jasné, že projektová dokumentácia mesto niečo bude stáť. Projekt je už podaný, čakáme na jeho odsúhlasenie. Ak nám to vyjde, po 40 rokoch sa dočkáme toho, že zimný štadión bude opláštený,“ konštatoval primátor.

Súčasťou projektu je podľa neho i vybudovanie nových šatní, spŕch, zázemia a implementácia inteligentných technológií. V rámci doterajších etáp obnovy podľa Domika vybudovali na štadióne novú ľadovú plochu za 450 000 eur a znížili obsah čpavku zo siedmich ton na jednu tonu, čo samosprávu vyšlo na 100 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
16.10.2020
ZMOS má ďalší úspešný projekt. Aktuálne sa bude orientovať na Ukrajinu
Združenie miest a obcí Slovenska uspelo pri schvaľovaní nového projektu. Intenzívna slovensko – ukrajinská spolupráca potrvá 24 mesiacov a bude mať konkrétne parametre udržateľnosti aj užitočnosti.
viac
11.11.2020
Mesto získalo 736 946 eur z nórskych fondov na opravu kaštieľa
Mesto Želiezovce získalo 736.946 eur z grantového mechanizmu EHP a Nórska na obnovu strechy a severovýchodného krídla kaštieľa v Želiezovciach. Potvrdila to vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.
viac
19.07.2021
Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión
V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %