Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.04.2024 05:10

Samospráva obstaráva kosenie trávnatých plôch v meste i na cintoríne


Ilustračná snímka (Teraz.sk)


Samospráva Detvy obstaráva kosenie trávnatých plôch v meste i na cintoríne. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Ako pre TASR uviedol hovorca Detvy Milan Suja, odhadovaná suma zákazky pre mesto je 114.538 eur bez DPH. Pre cintorín to je 9848 eur bez DPH.


"Pre zabezpečenie kosenia verejných priestranstiev sme postupovali v zmysle platnej legislatívy o verejnom obstarávaní," objasnil s tým, že s kosením by chceli začať v druhej polovici apríla.         

Primátor Branislav Baran nebol vlani v lete s kosením spokojný. "Pre dážď sa dlho nedalo kosiť, my sme však stroskotali na tom, že technické služby nemohli dostať priamu zákazku od mesta," konštatoval minulý rok s tým, že tak museli urobiť nové verejné obstarávanie, čo samosprávu dosť zdržalo.         

Oznámenie vo vestníku informuje, že záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 17. apríla. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur
Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.
viac
27.07.2017
Schvaľovanie žiadostí o podporu kreatívneho priemyslu sprevádza spor
Formalizmus a sporný výklad zákona mali zabrániť desiatkam subjektov uchádzať sa o nenávratný finančný príspevok v dotačnej výzve na podporu kreatívneho priemyslu.
viac
11.10.2018
Trenčianska župa pomôže svojim organizáciám obstarávať kvalitnejšie potraviny
Obstarávanie kvalitných čerstvých potravín od regionálnych dodávateľov bude pre organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti župy o niečo jednoduchšie.
viac
13.04.2021
Petržalka opäť pristúpi na niektorých plochách k šetrnejšej kosbe
Bratislavská Petržalka pristúpi aj tento rok k šetrnejšiemu koseniu a na niektorých plochách zníži intenzitu kosenia. Dôvodom je prirodzená podpora pre opeľovače, ako aj zachytenie a vsakovanie zrážkovej vody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %