Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.04.2018 09:24

Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom


Ilustračná snímka: (tasr)


Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.


Predmetom zákazky je výstavba cyklotrasy, prístreškov pre bicykle, cyklostojanov, rekonštrukciu lávky cez Hron a verejné osvetlenie v meste. Ponuky môžu záujemcovia predkladať do 30. apríla.       

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594-tis. eur. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.       

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
Okrúhle výročie vzniku 1.ČSR chce Žiar nad Hronom osláviť i s partnerským mestom
Žiarska samospráva plánuje veľké oslavy 100. výročia vzniku 1. Československej republiky. Poslanci na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili na tento účel 10-tis. eur.
viac
27.12.2018
Na hrade Šášov chystajú Večer želaní
Milovníci turistiky sa aj tento rok môžu tešiť na predsilvestrovský večerný výstup na hrad Šášov. Večernú atmosféru hradu si budú môcť vychutnať v sobotu 29. decembra počas podujatia Večer želaní.
viac
06.05.2019
Na požiadavku dôchodcov spravia v meste petangové ihrisko
Žiarski seniori chcú svoj voľný čas tráviť aktívne, a tak sa miestna samospráva rozhodla, že im v centre mesta vybuduje petangové ihrisko.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %