Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2019 07:25

Na požiadavku dôchodcov spravia v meste petangové ihrisko


Ilustračná snímka


Žiarski seniori chcú svoj voľný čas tráviť aktívne, a tak sa miestna samospráva rozhodla, že im v centre mesta vybuduje petangové ihrisko.


"Je to požiadavka našich seniorov, ktorí ma oslovili, či by sme niečo také nemohli urobiť. My sme v minulosti nad tým uvažovali, ale čakali sme aj na takúto aktivitu, že ľudia sami s tým prídu," poznamenal primátor Peter Antal.       

Podobné ihrisko má podľa jeho slov aj partnerské mesto Svitavy, tunajší dôchodcovia sa tam pravidelne stretávajú a spoločne trávia voľný čas.       

Aktuálne však plánuje samospráva aj realizáciu ďalšieho ihriska určeného pre najmladšiu generáciu. Ide o ihrisko, ktoré primátor sľúbil miestnym mamičkám po tom, čo sa neúspešne zapojili do celoslovenskej hlasovacej súťaže zameranej na budovanie detských ihrísk. V nej nakoniec mesto Žiar nad Hronom úspešné nebolo, no primátor prisľúbil, že mesto nové ihrisko vybuduje na svoje náklady.       

Kde bude vybudované, si budú môcť vybrať samotné mamičky. "Spravíme stretnutie, dáme minimálne tri lokality na výber a budeme čakať, aby sa zhodli na tom, kde by ho najviac uvítali," priblížil zámer Antal.       

Na obe akcie schválili poslanci finančné prostriedky v 2. zmene rozpočtu mesta na rok 2019. Na vybudovanie petangového ihriska 3000 eur a na nové detské ihrisko 60.000 eur. "Sú to všetko odhadované sumy, pravdaže, ukáže až verejné obstarávanie, koľko to bude reálne stáť, ale tieto sumy budú určite postačujúce podľa prieskumov, ktoré sme si robili," vysvetlil primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2019
Od 4. marca si obyvatelia doklady vybavia v nových priestoroch
Od 4. marca si obyvatelia Žiaru nad Hronom vybavia doklady v nových priestoroch KAMO centra, ktoré sa nachádza v priestoroch budovy Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiari nad Hronom.
viac
30.09.2019
Nórsky deň – zbližovanie slovenskej a nórskej kultúry
V stredu 2. októbra sa uskutoční ďalší ročník podujatia Nórsky deň. Jeho súčasťou bude odborný seminár aj obľúbené popoludnie pre rodiny s deťmi, ktoré majú záujem bližšie spoznať túto severskú krajinu a život jej obyvateľov. Podujatie sa pravidelne koná od roku 2013.
viac
14.10.2019
Počas jesenného upratovania sa obyvatelia zbavili 49 ton odpadu
Počas jesenných dní čistoty, ktoré sa nedávno uskutočnili na území mesta Žiar nad Hronom, sa obyvatelia zbavili takmer 49 ton objemného odpadu. Celkovo bolo v rámci tejto akcie uskutočnených 70 vývozov.
viac
29.05.2021
Vznikajúci domov dôchodcov získal dotáciu vo výške 150-tis. eur
Nové zariadenie pre seniorov, ktoré mesto Žiar nad Hronom buduje v priestoroch prístavby biskupského kaštieľa, získalo od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) dotáciu vo výške 150.000 eur. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %