Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
17.12.2018 03:25

Šamorín získal financie na výsadbu stromov


Ilustračná snímka, zdroj (msú)


Mesto Šamorín získalo na základe žiadosti o poskytnutie podpory od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) finančné prostriedky v sume vyše 16-mil. eur na projekt "Podpora biodiverzity prvkami zelenej infraštruktúry v obciach Slovenska – Zelené obce Slovenska".


Financie budú použité na výsadbu nových stromov. Projekt bude realizovaný v jarných mesiacoch roka 2019.       

Ako uvádza samospráva mesta na svojej webovej stránke, finančná podpora bola poskytnutá v zmysle realizačného projektu výsadby mesta Šamorín. "Projekt je zameraný na zachovanie a obnovu biodiverzity a ekosystémov mimo chránených území. Hlavným predmetom podpory je výsadba 87 kusov drevín," špecifikovalo mesto.       

Z tohto počtu má byť 40 kusov stromov vysadených na území mestského cintorína a 47 kusov na území parku Pomlé. Pôjde o sadenice hrabu obyčajného, lipy malolistej, duba letného, čerešne vtáčej a brestu hrabolistého. SAŽP zabezpečí odborníkov na výsadbu.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
V Hlbokom zasadia lipovú rodovú alej
V obci Hlboké v okrese Senica vznikne lipová rodová alej. Občianske združenie (OZ) Prakoreň v spolupráci s obcou pripravuje v mesiaci apríl výsadbu líp. TASR informoval zástupca OZ Prakoreň Kubo Válka.
viac
04.07.2019
V Šamoríne obnovia židovský cintorín s podporou TTSK
Židovský cintorín v Šamoríne budú revitalizovať z finančných prostriedkov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v hodnote približne 28-tis. eur. Išlo o výzvu na podporu projektov regionálneho rozvoja, pričom obnovu by chceli zrealizovať ešte tento rok.
viac
26.04.2021
Verejnosť sa môže zapojiť do projektu Milión stromov pre Slovensko
Príroda na Slovensku by mala do budúcna podstatne ozelenieť. Zlepšiť biodiverzitu lesov prostredníctvom výsadby drevín bude môcť verejnosť v rámci projektu Milión stromov pre Slovensko pod záštitou občianskeho združenia (OZ) Moje Slovensko, Lesov SR a nezávislého združenia PEFC Slovensko.
viac
18.07.2022
SAŽP chce vysadiť 31 450 stromov v 300 obciach
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce vysadiť 31.450 stromov v 300 obciach. Súťaž na ich obstaranie vyhrala spoločnosť Plantago. Uviedla to hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková. Hodnota zákazky bola vyše 4,3 milióna eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %