Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.02.2021 10:15

Šaľa hodnotí prvé kolá zberu kuchynského odpadu pozitívne


Ilustračná snímka: (tasr).


Šalianska radnica je zatiaľ spokojná s prvými výsledkami zberu kuchynského odpadu. Obyvatelia mesta sú podľa magistrátu disciplinovaní a biologický odpad vhadzovali do nádob vo väčšine prípadov čistý. Počas prvých dvoch kôl sa vyzbieralo približne 1,5 tony kuchynského odpadu.


Podľa slov hovorkyne mesta Dajany Hanesovej sa iba v niektorých zberných nádobách vyskytli plastové fľaše a plastové vrecká, ktoré v biologicky rozložiteľnom odpade nemajú byť. „Pripomíname, že do zberných nádob je potrebné vysypať len samotný kuchynský odpad a plastové vrecko odhodiť do čierneho kontajnera,” skonštatovala.

Ako upozornila, pracovníci mesta pri vývoze kontajnerov nachádzali aj nádoby s použitým olejom. „Takéto nakladanie s použitými olejmi je v rozpore s pravidlami nastavenými v našom meste, a teda aj v rozpore so zákonom o odpadoch. V Šali je zavedený donáškový zber týchto olejov, to znamená, že ich je potrebné doniesť na zberný dvor alebo na čerpaciu stanicu Slovnaft na Nitrianskej ceste. Za odovzdaný použitý olej budú obyvatelia odmenení olejom, alebo octom,” doplnila Hanesová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
Šaľa zatiaľ nemá doriešený zber a spracovanie kuchynského odpadu
Mesto Šaľa zatiaľ nemá doriešenú problematiku zberu kuchynského bioodpadu a hľadá najvhodnejšie riešenia pre obyvateľov mesta.
viac
12.03.2021
Zber kuchynského odpadu v Trebišove by sa mohol začať v apríli
Mesto Trebišov podľa radnice intenzívne rieši otázku zberu a vývozu triedeného kuchynského odpadu z domácností.
viac
03.01.2022
Podiel triedenia odpadov rastie, skládkovanie kleslo pod 50 percent
V roku 2020 prvýkrát skončila na skládkach menej ako polovica komunálneho odpadu (49,7 percenta). Potvrdzujú to výsledky Štatistického úradu SR a Eurostatu.
viac
14.02.2022
Zber kuchynského odpadu sa v Medzeve osvedčil
Napriek tomu, že zo zavedeného zberu kuchynského odpadu z domácností majú obyvatelia Medzeva v okrese Košice-okolie zatiaľ zmiešané pocity, vyzbiera sa ho omnoho viac, ako očakávali. Tvrdí to primátor mesta Matej Smorada.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %