Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.12.2021 08:35

Šaľa chce vytvoriť relaxačno-oddychovú zónu v lesoparku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Šaľa vytvorí relaxačno-oddychovú zónu v lesoparku. Na jeho revitalizáciu sa samospráva usilovala získať mimorozpočtové zdroje od roku 2019.


V tomto roku získalo mesto z nórskych fondov viac ako 858 000 eur, informovala Erika Kollerová, hovorkyňa mestského úradu.

Vyše desaťhektárový lesopark získalo mesto do dlhodobého prenájmu od Pozemkového spoločenstva Urbariátu Šaľa v roku 2018. V tom istom roku sa samospráve podarilo presvetliť 4,1 hektára priestoru prieberom náletových drevín. Počas neho bolo potrebné odstrániť stovky kríkov, inváznych rastlín a stromov. Lesopark sa okamžite po úpravách stal obľúbeným miestom na prechádzky či športovanie, potvrdila Kollerová.

Aktuálne sa začína premena ďalších šiestich hektárov lesoparku. Uprostred prvej časti lesoparku vznikol manipulačný priestor, kde sa bude skladovať drevo z prerastenej časti medzihrádzového priestoru. Jeho súčasťou je betónová plocha, kde sa dajú skladovať náletové dreviny, ktoré vzniknú pri presvetľovaní druhej časti lesoparku.

Po ukončení presvetlenia druhej časti lesoparku vznikne v lokalite, kde je betónová plocha, priestor na relax a oddych so sociálnym zázemím. K dispozícii tam budú pitná voda, verejné osvetlenie, toalety, multifunkčné ihrisko i jazierko. „Celý priestor bude mať svojho správcu, ktorý sa bude starať o čistotu a poriadok,“ povedala Kollerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2020
V lesoparku by malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo
Mesto Šaľa pripravuje projekt na revitalizáciu lesoparku. V rámci nej by v lesoparku malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo pre obyvateľov.
viac
10.03.2020
V mestskom lesoparku v Šali pribudli nové náučné prvky
V šalianskom mestskom lesoparku pribudli v priebehu marca náučné prvky. Podľa slov Dajany Hanesovej z mestského úradu je osadenie nových drevených prvkov výsledkom spolupráce mesta a Občianskeho združenia Petra Bošňáka.
viac
06.07.2020
Pri kúpeľoch v Malých Bieliciach vybudovali oddychovú zónu
Obyvatelia a návštevníci Partizánskeho majú k dispozícii ďalšie miesto na aktívny i pasívny oddych. Pri kúpeľoch v mestskej časti Malé Bielice mesto v spolupráci s kúpeľmi vybudovalo mestskú kúpeľnú oddychovú zónu s korčuliarskou dráhou. V budúcnosti tam plánuje postaviť i pumptrackovú dráhu.
viac
23.04.2022
Mesto Šaľa revitalizuje ďalšiu časť lesa pri Váhu
Šalianska radnica plánuje revitalizovať ďalšiu časť lesa, ktorý sa nachádza v medzihrádzovom priestore pri rieke Váh. Prvú časť mesto skultivovalo ešte v roku 2018, teraz má prísť na rad ďalší, 1,5 hektárový úsek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %