Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.02.2020 11:00

V lesoparku by malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo


Ilustračná snímka, zdroj: teraz.sk


Mesto Šaľa pripravuje projekt na revitalizáciu lesoparku. V rámci nej by v lesoparku malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo pre obyvateľov.


Samospráva sa chce uchádzať o získanie finančných prostriedkov z programu Zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy, ktorého správcom je Ministerstvo životného prostredia SR. Donorskými partnermi programu sú Nórske riaditeľstvo pre vodné zdroje a energetiku a Riaditeľstvo pre civilnú ochranu a núdzové plánovanie. Projekt by mal byť zrealizovaný do roku 2023.       

Účelom projektu revitalizácie lesoparku je obnova územia lesoparku v medzihrádzovom priestore pri Mostovej a Nábrežnej ulici v Šali. „Zámerom je rekonštruovať pôvodné chodníky a verejné osvetlenie. Súčasťou územia bude viacúčelový objekt slúžiaci napríklad pre edukatívnu činnosť, skladové priestory na zabezpečenie prevádzky vzniknutého areálu. Projekt zahŕňa aj vybudovanie mini pódia s lavičkami, hlavnej pasáže, náučného chodníka, relaxačných zón pre športové aktivity, multifunkčné ihrisko, zabezpečenie vodozádržných opatrení,“ informovala Dajana Hanesová z Mestského úradu v Šali.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2016
Šaľa podporí z občianskeho rozpočtu dva projekty
Šalianska radnica podporí dva projekty z občianskeho, takzvaného participatívneho rozpočtu. Mesto na tento účel vyčlenilo 5000 eur.
viac
22.07.2018
Z prímestského lesa sa má stať rekreačný lesopark
Radnica v Šali chce revitalizovať prímestský les, z ktorého by sa v priebehu leta mal stať rekreačný lesopark. Práce na jeho presvetlení a rekultivácii by sa mali začať 6. augusta.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
21.04.2023
V mestskom lesoparku sa začne rozsiahla revitalizácia
V priebehu budúceho týždňa sa v mestskom lesoparku v Šali začnú práce na jeho revitalizácii. Sú súčasťou väčšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien, na ktorý mesto získalo grant z Nórskych fondov v hodnote 858 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %