Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.04.2022 01:45

Mesto Šaľa revitalizuje ďalšiu časť lesa pri Váhu


Ilustračná snímka


Šalianska radnica plánuje revitalizovať ďalšiu časť lesa, ktorý sa nachádza v medzihrádzovom priestore pri rieke Váh. Prvú časť mesto skultivovalo ešte v roku 2018, teraz má prísť na rad ďalší, 1,5 hektárový úsek.


S prácami sa má začať v priebehu niekoľkých dní. „Pracovné stroje tu odstránia náletové dreviny a kríkové porasty. Zdravé stromy tak dostanú väčší priestor na svoj rast. Po ukončení prác bude lesopark prístupný od Školskej ulice až k rieke Váh a takisto k časti, ktorú Šaľania poznajú ako Lesná škôlka,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Ako doplnila, mesto plánuje oživiť lesopark až po spojnicu násypov. „Celá plocha by mohla byť skultúrnená a presvetlená do konca budúceho roka,“ dodala Kollerová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2018
Z prímestského lesa sa má stať rekreačný lesopark
Radnica v Šali chce revitalizovať prímestský les, z ktorého by sa v priebehu leta mal stať rekreačný lesopark. Práce na jeho presvetlení a rekultivácii by sa mali začať 6. augusta.
viac
06.02.2020
V lesoparku by malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo
Mesto Šaľa pripravuje projekt na revitalizáciu lesoparku. V rámci nej by v lesoparku malo vzniknúť rekreačné a oddychové priestranstvo pre obyvateľov.
viac
21.12.2021
Šaľa chce vytvoriť relaxačno-oddychovú zónu v lesoparku
Mesto Šaľa vytvorí relaxačno-oddychovú zónu v lesoparku. Na jeho revitalizáciu sa samospráva usilovala získať mimorozpočtové zdroje od roku 2019.
viac
21.04.2023
V mestskom lesoparku sa začne rozsiahla revitalizácia
V priebehu budúceho týždňa sa v mestskom lesoparku v Šali začnú práce na jeho revitalizácii. Sú súčasťou väčšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien, na ktorý mesto získalo grant z Nórskych fondov v hodnote 858 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %