Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.04.2024 02:55

S ministerkou hospodárstva SR aj o problematike vodárenstva


Snímka z rokovania predsedu ZMOS Jozefa Božika s ministerkou hospodárstva SR Denisou Sakovou


S ministerkou hospodárstva SR Denisou Sakovou rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.


 

Priestor na rokovanie sa naskytol počas piatkového slávnostného 20. výročného snemu Republikovej únie zamestnávateľov. Išlo o opakované bilaterálne rokovanie, ministerka hospodárstva SR už rokovala aj s predsedom Sekcie hospodárstva a podnikania Rady ZMOS Petrom Marušincom. 

„Našim spoločným menovateľom sú predovšetkým otázky vodárenstva a nastavenia takých cenových relácií vodného a stočného, aby sme v budúcnosti mohli garantovať dodávku pitnej vody pre obyvateľov, ale aj firmy. Súčasná situácia je mimoriadne vážna a pokiaľ sa nebude riešiť, tak v dohľadnom čase dôjde k stavu, kedy naše vodárenské spoločnosti, ktorých jediným akcionárom sú mestá a obce, nebudú vedieť v priebehu najbližších 10 rokov garantovať dodávky pitnej vody v existujúcej sieti vodovodov,“ povedal predseda ZMOS Jozef Božik.

Súčasťou rokovania s ministerkou hospodárstva SR Denisou Sakovou bola aj téma nominácie zástupcu Asociácie vodárenských spoločností do Rady Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

Predseda ZMOS zároveň ministerku hospodárstva SR informoval, že zvolal stretnutie zástupcov všetkých vodárenských spoločností. Uskutoční sa ešte počas apríla. 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Komora obcí rokovala o pozemkoch, poľnohospodárstve aj financiách
V pondelok 29. júna 2020 sa v Kongresovej sále hotela Patria uskutočnilo rokovanie Komory obcí, ktoré sa zameralo na viaceré témy dotýkajúce sa nielen celej samosprávy, ale aj samotných obcí.
viac
03.11.2021
Sekcia medzinárodných vzťahov s bohatým programom
Predseda sekcie medzinárodných vzťahov Rady ZMOS a starosta košickej mestskej časti Juh Jaroslav Hlinka zvolal rokovanie tejto sekcie k mimoriadne bohatému programu.
viac
02.12.2021
ZMOS rokoval s rezortom hospodárstva o novele zákona o miestnych daniach
Rozporové konanie k novele zákona o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady medzi Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Ministerstvom hospodárstva SR sa uskutočnilo online formou v utorok 30. novembra 2021.
viac
23.11.2023
Jozef Božik rokoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom
S predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom, s rektorom Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslavom Demkom a s kvestorom Katolíckej univerzity Jánom Kamoďom rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %