Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
11.08.2020 11:15

S ekoplátenkou chce mesto Hlohovec urobiť ekologickú dieru do sveta


Textilné tašky podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej pomôžu eliminovať používanie nákupných igelitiek.


Do poštových schránok všetkých domácností v Hlohovci začne o niekoľko dní distribuovať radnica Fraštackú ekoplátenku. Spolu 13 680 eur investovala do toho, aby učila Hlohovčanov ekologickejšiemu správaniu sa pri nakupovaní.


Textilné tašky podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej pomôžu eliminovať používanie nákupných igelitiek.

Nápis na ekotaške je v súlade so zámerom – "S Fraštackú ekoplátenku urobíš ekologickú dýru do sveta". Mesto ich dalo vyrobiť 10 000 kusov v dvoch verziách. „Jedna je konzervatívnejšia pre staršiu a strednú generáciu s ekologickými motívmi a dominantami mesta a druhá je pre duchom i vekom mladých, modernejšia, so sloganom vo fraštáckom, hlohovskom nárečí, ktorý korešponduje s nastavenou komunikáciou mesta smerom k verejnosti,” uviedla hovorkyňa. Návrhy sú podľa jej slov výsledkom spoločnej práce reklamnej agentúry a pracovnej skupiny na mestskom úrade, ktorá sa projektu Hlohovec – ekologicky zodpovedné mesto venuje.

Na projekt radnica získala z operačného programu Európskej únie Kvalita životného prostredia sumu 12 036 eur, z mestskej kasy investovala 1644 eur. „Distribúcia jednej tašky do každej domácnosti bude zabezpečená prostredníctvom kolportérov, roznos bude od 17. do 21. augusta,” doplnila Hrinková Siebenstichová.

V rámci ekoprojektu mesta sa uskutočnia ešte dve diskusie pre verejnosť týkajúce sa nosných a aktuálnych ekologických tém, a taktiež vzdelávanie žiakov 1. stupňa všetkých základných škôl s dôrazom na odpadové hospodárstvo. „Aktuálne pripravujeme videá na päť rôznych ekotém pre širokú verejnosť,” dodala hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2020
Zonácia je výzvou na usporiadanie predstáv ochranárov a obyvateľov
Pri zonácii národných parkov je podľa šéfa envirorezortu Jána Budaja veľkou výzvou usporiadanie predstáv ochranárov a obyvateľov územia.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
19.03.2021
Petržalka spustila participatívny proces na obnovu Nobelovho námestia
Bratislavská Petržalka spúšťa participatívny proces pre plánovanú obnovu Nobelovho námestia. Svoje názory, postrehy či vízie môžu obyvatelia vyjadriť vyplnením interaktívneho dotazníka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %