Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.09.2016 08:00

Ružinovskí prváčikovia dostanú 35 eur


Snímka zdroj: (int.).


Mestská časť Bratislava – Ružinov aj tento rok podporí rodiny, ktoré majú od septembra 2016 doma prváčika. Od mestskej časti dostanú finančný príspevok vo výške 35 €.


Podmienkou poskytnutia príspevku je trvalý pobyt zákonného zástupcu dieťaťa v Ružinove. „Príspevok pri prvom vstupe do školy poskytujeme každý rok. Štart školopovinného života znamená zvýšené náklady pre rodinu, príspevok od mestskej časti pomôže rodičom aspoň trocha zlepšiť rodinný rozpočet,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. V minulom roku takto mestská časť Ružinov vyplatila rodičom viac ako 450 prvákom takmer 16-tisíc eur.

Ružinovský miestny úrad bude automaticky v priebehu septembra a októbra 2016 zasielať oznámenia o poskytnutí príspevku zákonným zástupcom detí zapísaných do prvých ročníkov základných škôl, zriadených mestskou časťou Ružinov, na základe zoznamov poskytnutých školami.

Finančný príspevok je potom možné vyzdvihnúť si do 30 dní odo dňa doručenia výzvy v pokladni Miestneho úradu Bratislava – Ružinov na Mierovej 21 a to na základe oznámenia, ktoré bude zaslané na adresu dieťaťa uvedenú pri jeho zápise do prvého ročníka základnej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Ružinov. V prípade, ak má prvák iné priezvisko ako rodič, je potrebné predložiť rodný list dieťaťa

Ak je dieťa zapísané do školy zriadenej iným subjektom ako je mestská časť Ružinov alebo do školy mimo Ružinova, ale jeho zákonný zástupca má trvalý pobyt v Ružinove, rodič si môže na miestnom úrade na Mierovej 21 podať žiadosť o tento príspevok. Predložiť musí aj „Rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 1. ročníka v školskom roku 2016/2017“ a občiansky preukaz zákonného zástupcu ako oprávnenej osoby, ktorá má trvalé bydlisko v Ružinove.

 

Autor: (šeb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
10.11.2021
Petržalka bude od januára poskytovať príspevok pri narodení dieťaťa
Bratislavská Petržalka sa od budúceho roka pridá k ostatným mestským častiam, ktoré poskytujú príspevok pri narodení dieťaťa. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci.
viac
16.08.2023
Dolnokubínčania môžu žiadať o príspevok pri nástupe dieťaťa na školskú dochádzku
Mesto Dolný Kubín poskytuje jednorazový finančný príspevok na nákup školských potrieb pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. Príspevok je kategorizovaný podľa toho, či ide do školy prvé, druhé alebo ďalšie dieťa.Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora.
viac
13.02.2024
Nové Mesto zvýšilo financie na dieťa v školách a škôlkach
Bratislavské Nové Mesto poskytne vyššie finančné prostriedky materským školám a školským zariadeniam vo svojej pôsobnosti. Príspevky pre škôlky zvýšilo o 22 percent a pre školské kluby detí (ŠKD) o 31 percent. Mestská časť má na to vo svojom rozpočte vyčlenených 4.788.000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %