Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.09.2020 12:35

Po vyše dvadsiatich rokoch sa jedáleň v ZŠ M. Hodžu dočkala rekonštrukcie


Ilustračná snímka


Viac ako dve desaťročia čakala jedáleň Základnej školy M. Hodžu na Podjavorinskej ulici na rekonštrukciu. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto ju úspešne ukončila na začiatku tohto školského roka.


Malých stravníkov čakalo po návrate do školy obrovské prekvapenie. Trochu stiesnené, tmavé zastarané priestory obložené drevotrieskovými panelmi a ošúchaným linoleom sa počas augusta zmenili na vzdušný, presvetlený interiér s dlažbou a príjemnou atmosférou. Projekt bol realizovaný vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

„V rámci rekonštrukcie sme vymenili elektroinštaláciu, osvetlenie, odstránili sme staré obklady, opravili povrch stien, vymenili podlahy a taktiež odstránili priečky jedálne školy, čím došlo k vytvoreniu kapacitne širších priestorov s možnosťou viacúčelového využitia,“ informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Školská jedáleň tak môže byť okrem svojho hlavného účelu, ktorým je, samozrejme, stravovanie školákov, využívaná ako reprezentatívny priestor na organizovanie rozšíreného vzdelávania alebo sprievodných vzdelávacích a osvetových aktivít pre širšiu verejnosť,“ informovalo oddelenie investícií, stratégie a projektového riadenia, ktoré projekt pripravilo a zrealizovalo.

Projekt bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore z dotačného programu Nadácie SPP v celkovej sume 35-tisíc eur. Rekonštrukcia stála 46 962,31 eur, Staré Mesto sa na nej podieľalo sumou necelých 12-tisíc eur.

Autor: (ts-MÚ Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
25.03.2021
ZŠ v Beluši vďaka úspešnému projektu modernizuje odborné učebne i knižnicu
Základná škola v Beluši prechádza výraznou zmenou odborných učební, a to v rámci projektu „Zlepšenie technického vybavenia – ZŠ Beluša“ s celkovou výškou oprávnených výdavkov 185 698,13 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %