Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.08.2023 11:40

Mesto realizuje trojicu projektov zameraných na rekonštrukciu ZŠ


Snímka zdroj: (Mesto Tisovec).


Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota realizuje trojicu projektov zameraných na obnovu priestorov Základnej školy (ZŠ) Dr. V. Clementisa na Francisciho ulici.


Zrekonštruovaná bude jedáleň, podlahy na chodbách či šatne pri telocvičniach, žiaci budú môcť využívať aj vynovenú počítačovú učebňu. Uviedol to primátor mesta Ján Vengrín.

S prvým projektom, ktorý sa týka riešenia havarijného stavu v školskej jedálni, začala samospráva ešte v úvode prázdnin. Práce za vyše 30 000 eur hradí z vlastného rozpočtu, dokončené by mali byť koncom augusta.

Ďalší projekt zameraný na obnovu priestorov ZŠ zahŕňa opravu podláh na spoločných chodbách prvého a druhého stupňa. Rekonštruovať sa bude aj počítačová učebňa, v ktorej pribudnú i nové počítače a zariadenie. Na chodbách a v triedach bude vymenená elektroinštalácia a elektrické rozvody, uskutoční sa tiež výmena starých neónových svetiel za nové úsporné LED svietidlá.

Na zvýšenie kvality vzdelávania v základnej škole získalo mesto z výzvy pre najmenej rozvinuté okresy regionálny príspevok vo výške viac ako 170 000 eur. "Aktuálne čakáme na výsledok verejného obstarávania. Predpokladám, že budúci týždeň by sme mohli podpisovať zmluvy a práce by sa mohli začať," skonštatoval Vengrín s tým, že väčšina prác by tak mohla byť ukončená do začiatku školského roka. Ako dodal, v prípade obmedzení je však vedenie ZŠ pripravené počas prvých dvoch septembrových týždňov časť výučby presunúť do náhradných priestorov.

Vo fáze verejného obstarávania je v súčasnosti i tretí projekt zameraný na obnovu priestorov ZŠ v Tisovci. Práce sa budú týkať rekonštrukcie šatní pri telocvičniach, ktoré boli podľa primátora v havarijnom stave. Na ich obnovu získala samospráva vyše 53 000 eur z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, práce by sa mali začať v septembri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Obec Skačany chce zatepliť budovu telocvične za viac ako 100 000 eur
Rekonštrukciu telocvične pri miestnej základnej škole s materskou školou v podobe zateplenia jej budovy i výmeny okien plánuje samospráva Skačian v okrese Partizánske. Projekt vyčíslila na viac ako 100 000 eur, o prostriedky na jeho financovanie sa uchádza z mimorozpočtových zdrojov.
viac
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
04.04.2019
Samospráva sa zapojí do troch grantových výziev
Samospráva mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota sa v najbližšej dobe zapojí do troch grantových výziev, v rámci ktorých chce získať financie na kúpu elektromobilu a rekonštrukciu jedálne miestnej základnej školy. Zámer podať príslušné projekty schválili poslanci na svojom poslednom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %