Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.04.2020 02:00

Rozvody tepla na najväčšom sídlisku v Turčianskych Tepliciach modernizujú


Ilustračná snímka: (tasr).


Turčianskoteplický výrobca a dodávateľ tepla zabezpečuje modernizáciu rozvodov tepla v Horných Rakovciach. S prácami začal ešte v marci, využije na to financie z fondov Európskej únie. Informovala o tom radnica kúpeľného mesta na stránke mesta.


„Modernizácia rozvodov tepla a teplej vody na sídlisku Horné Rakovce zahŕňa výmenu starých potrubí v zemi, doplnenie výmenníkových staníc do jednotlivých objektov pripojených na rozvod tepla a modernizáciu kotolne,” spresnila radnica.

Celkové náklady projektu sú stanovené na 1,7 milióna eur. „Prípravné práce sa začali v marci. Zatiaľ sa všetky práce uskutočnia počas plnej prevádzky teplárne a do ukončenia vykurovacej sezóny nie sú plánované žiadne odstávky tepla alebo teplej vody,” ozrejmila samospráva.

Výkopové práce sú podľa nej naplánované na štyri etapy, prvá etapa by sa mala začať v prvej polovici apríla tohto roka a posledná etapa vonkajších výkopových prác by mala byť ukončená, v závislosti od počasia, počas augusta.

„Som rád, že sa v Turčianskych Tepliciach tento rok zrealizuje dobrá investícia do modernizácie tepelných rozvodov na najväčšom sídlisku v meste. Pre obyvateľov to bude znamenať pravidelnú dodávku tepla a teplej vody na niekoľko desaťročí dopredu bez potreby ďalších veľkých opráv na rozvodoch. Zlepší sa tým komfort bývania aj cena ich bytov,” skonštatoval primátor Igor Hus.       

Modernizáciu tepelných rozvodov zabezpečuje spoločnosť Teplico, s. r. o., z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Mesto je spoločníkom vo firme.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Výstava fotografií odzrkadľuje pocity a nálady tvorcov
Tematickú výstavu fotografií pod názvom Svet mojimi očami pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a členky fotokrúžku PaSA Turčianske Teplice.
viac
01.12.2018
Staronový primátor Turčianskych Teplíc zložil svoj sľub, spolu s ním i poslanci
Na primátorskú stoličku v Turčianskych Tepliciach opäť zasadol Igor Hus (nezávislý). Staronový primátor zložil v piatok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva svoj sľub, ten následne zložili i mestskí poslanci.
viac
29.01.2020
Turčianske Teplice chcú v Horných Rakovciach vybudovať nový bytový dom
Samospráva Turčianskych Teplíc chce v tomto roku zabezpečiť nové nájomné bývanie pre svojich obyvateľov. Dom s 20 bytovými jednotkami chce postaviť v Horných Rakovciach. Vyplýva to z rozpočtu na tento rok.
viac
08.08.2020
B. Tréger sa stretol s primátorom a poslancom parlamentu Igorom Husom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v priestoroch Mestského úradu v Turčianskych Tepliciach stretol s tamojším primátorom Igorom Husom, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady Slovenskej republiky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %