Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
18.06.2024 05:05

Rozprávkové podujatie na Bojnickom zámku si zatiaľ pozrelo takmer 10-tis. ľudí


Ilustračný výrez plagátu


Prvú etapu rozprávkového podujatia na Bojnickom zámku od 12. do 16. júna si pozrelo takmer 10.0000 návštevníkov. Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku budú pokračovať i tento týždeň, od 19. do 23. júna.


TASR o tom v pondelok informovala PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.        

"Aktuálny ročník tradičného rozprávkového podujatia nesie názov Babičkine rozprávky a prináša liečivé spojenie rozprávok a byliniek," pripomenula Gordíková.        

Na návštevníkov podľa nej čakajú tri menej známe rozprávky Boženy Němcovej - O železnom kniežati, Je na svete spravodlivosť a Cesta k slncu. "Deti počas inscenovaných prehliadok zámku prechádzajú rozprávkami a za odmenu získavajú vrecúška so sušenými bylinkami. Po absolvovaní všetkých príbehov a nazbieraní všetkých byliniek z nich spoločne uvaria liečivý čaj," priblížila.        

Rozprávkové podujatie pripravuje SNM - Múzeum Bojnice už pravidelne ako odmenu pre školopovinné deti na konci školského roka. "Trojica rozprávok nadväzuje jedna na druhú, takže počas toho, ako budú návštevníci prechádzať zámkom a jeho jednotlivými miestnosťami, budú plynule prechádzať i príbehmi," dodala Gordíková.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
12.08.2017
Svet postavený z kociek si už pozrelo takmer 12 000 návštevníkov
Výstava pozostáva z 13 scenérií vrátane hradu s podhradím a stredovekej bitky. Na vytvorenie výstavy bolo použitých viac ako 100 000 kociek.
viac
26.07.2021
SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov večerné prehliadky nádvorí zámku
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice rozšírilo ponuku služieb návštevníkom o večerné prehliadky nádvorí Bojnického zámku. Od utorka 27. júla sa tak budú môcť prejsť po areáli aj po ukončení dennej prevádzky múzea. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
16.06.2022
Bojnický zámok opäť patrí rozprávkam, naučia deti spolupatričnosti
Už 24. ročník podujatia, ktorý sa začal v stredu, je venovaný klasickým príbehom z pera Pavla Dobšinského. Deti naučí, že klamať a kradnúť sa neoplatí, i spolupatričnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %