Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.07.2022 12:35

Rekonštrukcia Angels arény pokračuje, suma za práce stúpla o 174 000 eur


Angels aréna - ilustračná snímka.


Práce a dodávky na rekonštrukciu športovej haly Angels aréna v Košiciach pokračujú v súlade s harmonogramom, aktuálne je zrealizovaná viac ako štvrtina stavebných prác. Uviedlo to mesto Košice s tým, že cena za dielo vzrástla zatiaľ o 174 000 eur.


V týchto dňoch pracujú napríklad na vonkajších sanačných omietkach, montáži výplní otvorov, osadení oceľových konštrukcií na bočné tribúny, sadrokartónových podhľadoch či rozvodoch elektroinštalácie a vzduchotechniky. "Je ešte potrebné zrealizovať ukončenie zvislých konštrukcií interiéru, montáž vstupných brán, sanáciu omietok fasády a nový náter fasády. Takisto sa musí osadiť elektroinštalácia, vodovod a kanalizácia, ústredné kúrenie, ozvučenie a podobne," spresnil magistrát s tým, že v pláne je aj prekládka hlavného rozvádzača, dokončenie vnútorných omietok, obkladov, dlažby a vymaľovanie interiéru. Osadiť musia aj tribúny, sedačky, mantinely a novú palubovku.

Zhotoviteľ prevzal stavenisko koncom februára, práce majú byť hotové do konca augusta budúceho roka. "Ak spoločnosť Betpres ukončí túto rekonštrukciu skôr, mesto je pripravené dielo prevziať," dodal magistrát.

Pôvodná cena za rekonštrukciu predstavovala 2,638 milióna eur. K nárastu na 2,812 milióna eur došlo na základe zmenových konaní. "Keďže ide o rekonštrukciu pamiatkovo chránenej budovy nie je vylúčené, že bude potrebné urobiť aj ďalšie práce navyše. V takom prípade by sa to riešilo ďalším zmenovým konaním a podpisom dodatku v zmluve," uviedlo mesto Košice.

Na rekonštrukcii sa podieľa vlastnými zdrojmi aj financiami z Fondu na podporu športu, ktorý na ňu prispel sumou 1,25 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2022
Rekonštrukcia Angels arény zdražela takmer o pol milióna eur
Cena za rekonštrukciu a modernizáciu športovej haly Angels aréna v Košiciach zatiaľ stúpla na necelých 3,1 milióna eur. Oproti pôvodne vysúťaženej cene ide o nárast o vyše 450 000 eur. Magistrát potvrdil, že očakáva ďalší nárast.
viac
07.11.2022
Cena za rekonštrukciu Slaneckej cesty stúpla zatiaľ o 1,6 milióna eur
Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu Slaneckej cesty stúpli oproti pôvodne vysúťaženej sume zatiaľ o necelých 1,6 milióna eur. Mesto Košice podpísalo so spoločnosťou Doprastav doposiaľ päť dodatkov, zvýšenia ceny sa týkali tri z nich. Potvrdil to magistrát mesta.
viac
09.02.2023
Rekonštrukcia a modernizácia Angels arény je tesne pred dokončením
Rekonštrukcia a modernizácia Športovej haly Angels aréna v Košiciach je tesne pred dokončením. Projekt by tak mal byť hotový o niekoľko mesiacov skôr, ako sa predpokladalo. Informoval o tom primátor mesta Jaroslav Polaček na stredajšom kontrolnom dni.
viac
28.09.2023
Košická Steel aréna má prejsť rekonštrukciou za viac ako 5,7 milióna eur
Košická Steel aréna má prejsť rekonštrukciou za viac ako 5,7 milióna eur bez DPH. Cieľom je znížiť jej energetickú náročnosť. Práce by sa mali realizovať od konca apríla do polovice septembra budúceho roka. Má ísť o najväčšiu investíciu do tejto multifunkčnej haly od jej otvorenia v roku 2006.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %