Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.08.2021 12:13

Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS


Snímka zdroj: (ZMOS).


Regionálne oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania sa uskutočnili na Partizánskej lúke na Podbanskom.


V sobotu 28. augusta 2021 sa na nich zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger a podpredseda ZMOS a predseda komory obcí, starosta Štrby Michal Sýkora. 

„Veľká účasť verejnosti svedčí o tom, že odkaz Slovenského národného povstania je potrebné si ďalej pripomínať. Ďakujem organizátorovi, ktorým bolo tento rok mesto Vysoké Tatry, za dôstojné usporiadanie osláv. Účasť na nich som využil aj na rozhovory s viacerými kolegami zo samospráv,“ informoval Branislav Tréger.

 

Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS

 

Program začal štátnou hymnou v podaní Podtatranských Alexandrovcov zo Svitu. Nasledovalo kladenie vencov k pomníkom, pri ktorých mali čestnú stráž členovia Klubu vojenskej histórie zo Svitu. Vence postupne k pamätníkom položili delegácie mesta Vysoké Tatry, zástupcovia Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku, oblastných organizácií Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši, v Poprade, vo Svite a v Spišskej Belej, zástupca Českého zväzu bojovníkov za slobodu (oblastného výboru v Opave), Občianskeho združenia rodákov a priateľov Ruska – Beriozka, delegácie z Klubu výsadkárov Slovenskej republiky zo Žiliny a z obcí Hybe, Kráľova Lehota, Liptovská Kokava, Liptovská Porúbka, mesta Liptovský Hrádok a z obcí Pribylina, Štrba, Vavrišovo, Važec a Východná i delegácia Štátnych lesov Tatranského národného parku.

Účastníkom osláv sa prihovoril viceprimátor Vysokých Tatier Pavol Schlaffer, predseda Oblastnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Poprade Michal Kopka, tajomník Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku Dmitrij Vaščenko a predseda Oblastnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši Ján Martinko. 

Na záver podujatia bola zapálená partizánska vatra.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Regionálne oslavy SNP so silným odkazom
Partizánska lúka na Podbanskom bola v nedeľu 30. augusta 2020 dejiskom regionálnych osláv 76. výročia Slovenského národného povstania. Zúčastnil sa ich aj brigádny generál vo výslužbe, priamy účastník Slovenského národného povstania, 98-ročný Ján Iľanovský.
viac
02.08.2021
Na Horehroní chystajú historické preteky na cyklodrezinách a bude aj vínna cesta
Horehronie ponúka počas tohto leta viaceré atrakcie pre návštevníkov a nebude tomu inak ani v závere tohto týždňa. Už v piatok (6. 8.) o 10.00 h odštartujú v Hronci historicky prvé preteky na horehronských cyklodrezinách.
viac
04.08.2021
Oslava storočnice turizmu v Demänovskej Doline v znamení spoznávania
Veľké jubileum 100 rokov turizmu oslávi obec Demänovská Dolina dvojdňovým programom pre všetky generácie. Podujatie Demänovská dračia 100PA privedie hravou a interaktívnou formou deti aj dospelých k poznaniu krás, prírodného bohatstva i histórie turizmu v najobľúbenejšej doline Liptova.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %