Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.06.2022 02:25

Púchovčania budú môcť od 1. septembra cestovať mestskou dopravou bezplatne


Ilustračná snímka: (tasr).


Púchovčania s trvalým pobytom v meste budú môcť od 1. septembra tohto roka cestovať mestskou hromadnou dopravou bezplatne. Informovalo o tom mesto Púchov na sociálnej sieti.


"Hlavným cieľom mesta bolo riešiť zníženie počtu osobných vozidiel najmä v čase rannej a popoludňajšej špičky, zlepšiť parkovaciu politiku v meste a pri spoločnosti Continental, a v neposlednom rade znížiť náklady domácnosti na pohonné látky," uvádza púchovská radnica na sociálnej sieti.

Cestovať mestskou hromadnou dopravou budú môcť Púchovčania prostredníctvom rezidenčnej karty. Záujemcovia si ju musia vybaviť v Púchovskom informačnom centre.

Rezidenčná karta bude platiť len v systéme autobusovej dopravy Púchov, bude neprenosná a vystavená konkrétnej osobe. Držiteľ takejto karty bude môcť cestovať bezplatne. Ostatné dopravné karty zostávajú aj naďalej platné so zľavami v zmysle cenového výmeru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
V Nových Zámkoch pokračujú v bezplatnej doprave žiakov
Žiaci základných škôl (ZŠ) a osemročného gymnázia, tried príma, sekunda, tercia, kvarta, v Nových Zámkoch budú môcť aj v tomto školskom roku cestovať do školy zadarmo.
viac
21.08.2020
Žiaci základných škôl v Štúrove budú cestovať do školy zdarma
Žiaci štúrovských základných škôl (ZŠ) budú aj v tomto školskom roku cestovať do nich linkami mestskej hromadnej dopravy zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov umožní spoločný projekt mesta a dopravnej spoločnosti Arriva.
viac
04.05.2022
Poslanci schválili bezplatnú MHD od 1. septembra
Mestskí poslanci v Poprade v stredu schválili bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD) od septembra. Čipovú kartu s fotografiou si cestujúci s trvalým bydliskom v meste budú môcť aktivovať za ročný poplatok desať eur v infocentre na autobusovej stanici.
viac
03.10.2022
Mestská autobusová doprava bude bezplatná
Cestovanie mestskými autobusmi v Dunajskej Strede bude bezplatné. Rozhodlo o tom Mestské zastupiteľstvo v Dunajskej Strede na svojom poslednom zasadnutí v tomto volebnom období 28. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %