Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
23.11.2016 07:00

Publikácia Miava kedisik a Myjava dnes ponúka súčasné i minulé pohľady na mesto


Spoločenský dom a fontána v centre mesta. Snímka zdroj: (tasr, Radovan STOKLASA).


Sériu 240 historických i súčasných fotografií prináša nová publikácia Miava kedisik a Myjava dnes. Zostavil ju bývalý šéf oddelenia kultúry myjavskej radnice Michal Maliarik, vydavateľom je mesto Myjava.


Ako informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin, kniha vyšla v pevnej väzbe na kriedovom papieri a na 120 stranách ponúka čitateľom fotografie z Myjavy. Na každej strane je historický záber a k nemu rovnaký pohľad zo súčasnosti, ktorý umožní čitateľom získať lepšiu predstavu o tom, ako 'metropola pod slamou' kedysi vyzerala.      

„Mesto Myjava v minulosti viackrát vydalo kalendáre s historickými fotografiami Myjavy, realizovalo aj výstavu a vždy sa to stretlo s veľkým ohlasom verejnosti. Aj to viedlo k vydaniu tejto knihy. Kniha bude určite zaujímavým doplnkom domácej knižnice, spomienkou či pekným darčekom počas blížiacich sa Vianoc,“ doplnil Hrin.      

Ako dodal, kniha vyšla v náklade 1000 kusov, záujemcovia si ju môžu kúpiť v kancelárii Kultúrneho domu Samka Dudíka v Myjave.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2018
Novú monografiu o meste pokrstili ihličím z tatranských stromov
Ihličím z tatranských stromov uviedli nedávno do života rozsiahlu monografiu o meste Vysoké Tatry. Jej príprava trvala takmer 3 roky a podieľalo sa na nej 18 autorov, ktorý viedli Zuzana Kollárová z popradskej pobočky Štátneho archívu v Prešove a autorka myšlienky a novinárka Ingrid Janigová.
viac
03.03.2020
Nová dvojjazyčná publikácia obohatí vaše vedomosti o Banskej Bystrici
Vedeli ste, že Základná škola Slobodného slovenského vysielača slúžila kedysi ako meštianska a obchodná škola? Či to, že torzo komína v Hornej ulici č. 16 je pozostatkom prvej banskobystrickej továrne na farbenie, istenie a pranie bielizne?
viac
09.03.2020
Múzeum predstavilo publikáciu Prvá svetová vojna a Záhorie
Záhorské múzeum v Skalici predstavilo verejnosti publikáciu Prvá svetová vojna a Záhorie - Pamätníky obetiam v regióne, ktorú vydalo múzeum v rámci projektu pri príležitosti 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny. Informovala o tom riaditeľka múzea Viera Drahošová.
viac
09.10.2020
Fotopublikácia predstaví Považskú Bystricu a jej okolie z vtáčej perspektívy
Podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu a predstaviť krásy Považskej Bystrice a jej okolia z vtáčej perspektívy je hlavným cieľom pripravovanej fotopublikácie Považská Bystrica a okolie z neba.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %