Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.01.2023 07:45

Prvú etapu výstavby plavárne ukončili


Vizualizácia projektu.


Prvú etapu výstavby novej krytej plavárne v Lučenci zhotoviteľ stavby už ukončil. Hotové sú zemné a výkopové práce, celý projekt je tak približne vo svojej tretine. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.


"Plaváreň má taktiež vybudované svoje základy a ukončené sú aj inžinierske práce. V súčasnosti sa pracuje v budúcom suteréne stavby a začínajú sa budovať zvislé nosné konštrukcie spodnej stavby," priblížilo mesto. Výstavba podľa samosprávy pokračuje bez výrazných komplikácií a realizovaná je v súlade s uzavretou zmluvou.

Výstavbu plavárne realizuje lučenecká spoločnosť Construct, celkový rozpočet projektu predstavuje viac ako 5,5 milióna eur. Samospráva na krytú plaváreň získala z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur, zvyšok financuje z vlastných a úverových zdrojov.

Nová krytá plaváreň v Lučenci vyrastie v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk. Jej súčasťou bude 25-metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami i wellness centrum. Kapacita plavárne je projektovaná na 150 osôb, vzniknúť tu má približne 20 nových pracovných miest.

Výstavba novej plavárne v Lučenci odštartovala vlani v auguste, dokončená by mala byť tento rok. Niekdajšiu krytú plaváreň vo Vidinej zatvorilo mesto pre jej nevyhovujúci stav ešte v roku 2015.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Otvorenie prvého úseku cyklochodníka v Leviciach
Symbolicky na Svetový deň bicyklov dňa 3. júna sa uskutočnilo slávnostné otvorenie cyklochodníka na Pereckej ulici v Leviciach.
viac
06.11.2020
Vo Vrakuni začali stavať posledný chýbajúci úsek cyklotrasy pri Malom Dunaji
V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali s výstavbou posledného chýbajúceho úseku cyklotrasy popri Malom Dunaji. Novobudovaný úsek spojí kruhový objazd s cyklotrasou na Ihličnatej.
viac
11.01.2021
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou ukončili
Prvú fázu obnovy námestia pred železničnou stanicou vo Zvolene ukončili, zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa od nového týždňa vracajú na pôvodné miesto. Iinformoval o tom hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.
viac
21.02.2022
Výstavbu prvej etapy projektu Vydrica majú spustiť začiatkom marca
Výstavbu prvej etapy developerského projektu Vydrica, ktorý vyrastie pod Bratislavským hradom pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v hlavnom meste, majú spustiť začiatkom marca. Práce skončia v roku 2024. Informovali o tom zo spoločnosti Vydrica Development.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %