Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
29.11.2023 09:00

Projekty podporené MAS Žiar spozná verejnosť počas cesty autobusom


MAS Žiar


Projekty, ktoré v uplynulom období podporila Miestna akčná skupina (MAS) Žiar z fondov Európskej únie, spozná verejnosť počas cesty autobusom. Podujatie pripravila MAS Žiar na 30. novembra. Informovala o tom projektová manažérka MAS Erika Jonasová.


Cesta sa začne o 7.30 h pred Podnikateľským inkubátorom na Námestí baníkov v Handlovej. Verejnosť si počas nej bude môcť prezrieť zrealizované projekty, ako je športovisko v Malinovej, komunitné centrá v Nedožeroch-Brezanoch a Veľkej Čause alebo infoKiosk a informačné tabule v Handlovej.         

"MAS Žiar má za obdobie od roku 2020 do súčasnosti za sebou 52 podaných projektov, ktoré svojím významom pomáhajú samosprávam, podnikateľom, poľnohospodárom a obyvateľom na jej území," skonštatovala Jonasová.         

Spolu MAS spája 17 miest a obcí v pravnianskej a handlovskej doline, výpravou po zrealizovaných projektoch sa verejnosť podľa nej bude môcť dozvedieť viac priamo od tých, ktorí sa rozhodli využiť finančné zdroje od MAS.         

Celkovo riadiace orgány za toto obdobie schválili MAS Žiar 35 projektov, cez Program rozvoja vidieka to bolo 16 a cez Integrovaný regionálny operačný program 19 projektov. Aktuálna výška zazmluvnených zdrojov predstavuje viac ako 1,3 milióna eur, ktoré ostávajú v regióne. "Výprava autobusom za projektmi naším územím by mala byť tiež inšpiráciou, aby sa podnikatelia nebáli a naplno využili potenciál svojich zručností, ako aj inovatívnych nápadov. Sme pripravení pomôcť, či je to už oblasť výroby, farmárskych projektov alebo tých, ktoré sú vizionárske," priblížila Jonasová.         

Cieľom MAS Žiar je podporovať rôznorodé aktivity v regióne a pomôcť jeho rozvoju, pripomenul jej štatutár Peter Kotian. O tom, že sa to dá robiť aj zdola so znalosťou miestnych podmienok a osobným kontaktom s ľuďmi v regióne, podľa neho svedčia schválené a zrealizované projekty MAS. "Medzi zrealizovanými projektmi MAS Žiar nájde verejnosť naozaj rôznorodé nápady. Od skrášlenia verejných priestorov cez autobusové zastávky hodné tohto tisícročia, vzniknuté nové služby pre občanov, ale i projekt, ktorý vracia na výslnie kroje," dodal Kotian.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
20.06.2019
Takmer 28-tisíc hlasov podporilo naj projekty
Ešte stále je šanca zahlasovať za malé komunitné projekty z Participatívneho rozpočtu a rozhodnúť, ktoré projekty získajú podporu verejnosti. Vybrať si môžete spomedzi 106 projektov na www.rozhodni-bsk.sk. Výzva, ktorú BSK už po druhý raz, bude ukončená v pondelok 24. júna 2019.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
20.10.2021
Poslanci NSK podporili zámer vybudovať novú cestu zo Zobora
Problémy s hustou dopravou a upchatými komunikáciami v nitrianskej mestskej časti Zobor by v budúcnosti mohla zmierniť nová cesta. Tá má prepojiť Zobor cez Jeleneckú a Vašinovu ulicu s výpadovkou na Zlaté Moravce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %