Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.10.2019 08:05

Projekt Social Impact Academy prináša do Banskej Bystrice inšpiratívnu prednášku


Ilustračný výrez plagátu


29. októbra 2019 sa uskutoční v komunitno-coworkingovom centre 365.labb prednáška spojená s diskusiou na tému Inovácie okolo nás. Podujatie je otvorené širokej verejnosti a je bezplatné, a to vďaka projektu Social Impact Academy.


O tom, ako sú inovácie dôležitým prvkom v každom segmente nášho života, príde porozprávať Martin Pechovský. „Inovácie nám pomáhajú dnes naozaj všade a dokonca nám pomôžu prekonať aj finančnú krízu, či inú spoločenskú krízu,“ hovorí Martin Pechovský.

Na prednáške bude hosťovať zaujímavých ľudí, ktorí sú stelesnením toho, o čom bude rozprávať. Prizvaní hostia dokázali priniesť inovácie do práce, ktorú vykonávajú ako podnikatelia. Na podujatí vystúpi Marianna Slivková, ktorá je podnikateľka roka 2014 a Miriam Letovanec, ktorá inovuje politiky prostredníctvom dát. Môžete sa tešiť aj na Michala Maxa Maximiliána, ktorý je macher v environmentálnych inováciách a odpadovom hospodárstve, Romana Chrappu, ktorý inovuje zdravotníctvo alebo Jaroslava Kmeťa, ktorý je generálny riaditeľ ITVS na úrade Podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Ďalšími prizvanými hosťami sú Michal Matúš so svojimi sociálnymi inováciami a Miroslav Čellár, podpredseda Úradu priemyselného vlastníctva.

 

„Pozývame všetkých Banskobystričanov na podujatie, ktoré vás nakopne pozerať sa viac okolo seba a vnímať, prečo je dôležité inovovať,“ dopĺňa Martin Pechovský.

Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Social Impact Academy, ktorý prináša mladým ľuďom príležitosť získať vedomosti a zručnosti a realizovať svoj projekt s finančnou podporou a pomocou mentorov. Projekt má 2 časti, a to Kurz mladého lídra, počas ktorého mladí ľudia rozvíjajú schopnosti a zručnosti ako napríklad time manažment, prezentačné zručnosti a časť Inkubátor, ktorý sa viac venuje projektovému manažmentu, marketingu a základom podnikania.

„Do projektu Social Impact Academy sme pozvali zaujímavých rečníkov, aby účastníkom povedali ako funguje realizácia verejnoprospešných projektov v ich okolí. A ukázali tak mladým ľuďom, ako pretaviť sny, nápady alebo vízie do skutočnej podoby,“ hovorí Andrea Maková z Rady mládeže Banskobystrického kraja.

Projekt realizuje občianske združenie LINK CoWorking Banská Bystrica spolu s partnermi Rada mládeže Banskobystrického kraja a Språk og kulturforening z Nórska. Projekt Social Impact Academy je podporený z programu ACF - Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.

Viac informácií: soc.imp.academy@gmail.com, Facebook stránka Social Impact Academy.

Link na podujatie Inovácie okolo nás: www.facebook.com/events/2148291288810399

Kontakt: Nora Bělousovová, soc.imp.academy@gmail.com, 0910 329 451.

Autor: (ts-Social Impact Academy)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Banskobystričania rozhodli o projektoch participatívneho rozpočtu
Občania mesta Banská Bystrica rozhodli o tom, ktoré z 12 projektových návrhov budú v roku 2016 realizované z verejných financií, ktoré na tento účel Mesto alokovalo. Ide o celkovú sumu 20 000 eur.
viac
27.07.2016
Pozvánka na jubilejný XV. ročník festivalu Ľudia z rodu Rómov
Nad podujatím prevzali záštitu prezident SR Andrej Kiska, primátorka Zvolena Lenka Balkovičová a primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.
viac
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
17.06.2017
„Digitálnu“ Banskú Bystricu ocenil aj Microsoft
Na ceste k označeniu smart musia slovenské mestá urobiť ešte veľa práce, no sú aj také, ktoré už majú veľkú časť úloh splnenú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %