Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.01.2023 01:30

Prístavbu ZŠ Dlhé Hony v Trenčíne za viac ako pol milióna eur ukončia v máji


Ilustračná snímka: (tasr).


Štyri nové triedy vzniknú prístavbou Základnej školy (ZŠ) Dlhé Hony v Trenčíne. Investícia za viac ako pol milióna eur by mala byť ukončená v máji. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.


"Mestská investičná akcia spočíva vo vybudovaní nového jednopodlažného objektu v areáli základnej školy. Prístavba bude napojená k spojovacej chodbe. Škola ňou získa štyri nové triedy. Malo by ísť o všeobecnú učebňu, dve počítačové a jednu jazykovú triedu. V nových priestoroch budú i kabinety, dielňa a sociálne zariadenia," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, hotová je hrubá stavba s osadenými oknami. Aktuálne sa pracuje na vnútorných inštaláciách, hotové sú už rozvody kúrenia, radiátory a robí sa elektroinštalácia. Podľa počasia je v najbližšom pláne strešný plášť. Následne sa budú robiť podlahy, prepojenie prístavby na spojovaciu chodbu, domurovanie spojovacej chodby, omietky, dopojenie na kanalizáciu, prívod vody a sociálne zariadenia a tiež zateplenie budovy.

Zhotoviteľom je žilinská spoločnosť SOAR. Súčasťou investičnej akcie mesta za viac ako 510 000 eur bola aj rekonštrukcia prípojky kanalizácie. Predpokladaný termín ukončenia všetkých prác je máj 2023.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2019
Zber nápojových kartónov priniesol ZŠ Veľkomoravská v Trenčíne 2500 eur
Základná škola na Veľkomoravskej ulici v Trenčíne sa stala absolútnym víťazom súťaže v zbere použitých nápojových kartónov. Súťaž pre žiakov desiatich základných škôl v Nitre, Banskej Bystrici a v Trenčíne podporili občianske združenie Envi–Pak a Tetra Pak.
viac
12.06.2019
Talenty si prevzali ocenenia v Delovej bašte na hrade Matúša Čáka
Za dosiahnuté výsledky vo vedomostných, záujmovo-umeleckých a športových súťažiach boli už po pätnástykrát ocenení žiaci základných i stredných škôl v Trenčianskom kraji. Všetkým talentom zablahoželal aj trenčiansky župan.
viac
10.05.2021
V pondelok začnú v Trenčíne s deratizáciou verejnej zelene a kanalizácie
V pondelok (10. 5.) sa v Trenčíne začne deratizácia verejnej zelene a kanalizácie proti hlodavcom. Potrvá do konca mája.
viac
07.09.2022
Základnú školu chce obec rozšíriť a zriadiť aj druhý stupeň vzdelávania
Kapacita základnej školy (ŽŠ) s materskou školou (MŠ) v obci Čirč, okres Stará Ľubovňa, už nepostačuje na plnohodnotnú prevádzku, obec chce jej kapacitu rozšíriť a prístavbu financovať z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %