Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.05.2023 07:45

Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Zvolenom a Pstrušou pokračuje


Ilustračná snímka: (tasr).


Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Zvolenom a Pstrušou v Detvianskom okrese pokračuje. V súčasnosti pripravujú verejné obstarávanie na zhotovovateľa štúdie uskutočnenia. Potvrdila to hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.


Ako informovala, na jar tohto roka bolo pracovné stretnutie so starostami obcí Lieskovec a Zvolenská Slatina v okrese Zvolen. "Obce súhlasia s investičným zámerom cyklotrasa Zvolen - Pstruša," podotkla hovorkyňa. O nákladoch na výstavbu je podľa jej slov ešte predčasné hovoriť. "Zatiaľ len obstarávame štúdiu. Tá nám poskytne aj odhady nákladov," objasnila. Zdôraznila, že finálna suma je však vždy jasná až po skončení verejného obstarávania na zhotoviteľa a po podpise zmluvy.

Starostka Zvolenskej Slatiny Mária Klimentová potvrdila, že obec sa zúčastnila na spoločnom stretnutí k príprave cyklodopravnej infraštruktúry BBSK. Dodala, že koordinátori výstavby predstavili návrh vedenia komunikácie. "Možná trasa od Lieskovca po hrádzi toku Zolná až priamo do obce Zolná a po ceste do Zvolenskej Slatiny z pohľadu obyvateľov našej obce nie je výhodná," objasnila s tým, že prepojenosť so Zvolenom sa tým predlžuje. Druhým variantom je podľa jej slov vedenie trasy v súbehu so železničnou traťou zo Zvolenskej Slatiny do Zvolena. Bolo by to po bývalej trase, ktorá slúžila pre železnicu. "Z pohľadu priamej prepojenosti by to bolo pre Zvolenskú Slatinu najlepšie. Je to totiž najkratšia trasa," spresnila.

Pripomenula, že ďalšou možnosťou je trasa od Lieskovca popri potoku Zolná popod tzv. Hrádok, ďalej popri toku Hučava k skládke odpadu a po ceste do Zvolenskej Slatiny. "Konkrétny variant zatiaľ nie je vybraný," poznamenala. Dôležité podľa starostky je, že na potrebe vybudovania cesty pre cyklistov a prepojenia obcí so Zvolenom sa všetci účastníci stretnutia zhodli. "Pri vypracovaní štúdií bude BBSK s dotknutými obcami spolupracovať," uzavrela Klimentová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
20.12.2021
BBSK získal vyše 1,7 milióna eur na cyklotrasu medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal viac ako 1,7 milióna eur na vybudovanie I. etapy cyklotrasy medzi okresnými mestami Poltár a Rimavská Sobota. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
20.05.2023
Spoločný monitoring medveďov povedie k zhode medzi ochranármi a poľovníkmi
Na Slovensku nevieme, koľko je v súčasnosti medveďov, neexistuje zhoda na čísle medzi ochranármi, poľovníkmi a relevantnými subjektmi.
viac
06.03.2024
BBSK obstaráva projekt pre cyklotrasu medzi Zvolenom a Sliačom
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje v príprave rozšírenia existujúcej cyklotrasy medzi Zvolenom a Sliačom. V súčasnosti obstaráva vypracovanie projektovej dokumentácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %