Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.03.2024 10:00

BBSK obstaráva projekt pre cyklotrasu medzi Zvolenom a Sliačom


Ilustračná snímka, zdroj: bbonline.sk


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje v príprave rozšírenia existujúcej cyklotrasy medzi Zvolenom a Sliačom. V súčasnosti obstaráva vypracovanie projektovej dokumentácie.


Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že predpokladaná suma zákazky je 56.679 eur bez DPH.         

Šírka trasy je v súčasnosti približne dva metre a plán je rozšíriť ju na približne 3,5 metra. Podľa oznámenia predmetom zákazky je služba, teda dokumentácia pre územné rozhodnutie s náležitosťami pre stavebné povolenie. Súčasťou je aj inžinierska činnosť, ktorú treba pre vydanie územného rozhodnutia a stavebného povolenia. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 4. apríla. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.         

Medzi významné aktivity rozvoja turistiky na bicykli vlani v kraji patrilo ukončenie výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou. Informovala o tom výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová. Prvá etapa otvorenej trasy má 7,7 kilometra a spája Poltár s obcou Hrnčiarska Ves. Otvorenie druhej etapy medzi Hrnčiarskou Vsou a Rimavskou Sobotou v dĺžke 21 kilometrov je naplánované na jar tohto roku.         

Informácie o trasách v BBSK sú dostupné na stiahnutie do smart telefónov. Umožňuje to platforma na webe www.zahoramizadolami.sk. "V súčasnosti v nej cyklisti nájdu viac ako 170 tipov na výlety," priblížila riaditeľka.         

V Banskobystrickom kraji je viac ako 4000 kilometrov značených cyklotrás. Patria tam aj Krížna vo Veľkej Fatre a Kráľova hoľa v Nízkych Tatrách, čo sú v rámci Slovenska najvyššie položené miesta dostupné po značených trasách.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
03.05.2023
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Zvolenom a Pstrušou pokračuje
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Zvolenom a Pstrušou v Detvianskom okrese pokračuje. V súčasnosti pripravujú verejné obstarávanie na zhotovovateľa štúdie uskutočnenia. Potvrdila to hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %