Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.06.2018 11:55

Primátor Sliača sa chce kvôli obchvatu Zvolena stretnúť s premiérom


Snímka zdroj: Ján Krošlák


V súvislosti s vyjadreniami premiéra P. Pellegriniho o spochybňovaní trasovania obchvatu Zvolena mestom Sliač a tiež s vyhlásením verejného obstarávania na dokumentáciu pre stavbu R2 Zvolen západ – Zvolen východ NDS, chce primátor Sliača Daniel Dunčko iniciovať stretnutie s predsedom vlády.


Uviedol to vo svojom stanovisku, ktoré zaslal TASR.  Ako zdôraznil, stanovisko mesta Sliač k problematike R2 ostáva nezmenené. "K tomuto problému sme sa už niekoľkokrát vyjadrovali. Právna kancelária mesta Sliač v blízkej dobe podá podnet na prokuratúru, prípadne na Ústavný súd SR k zákonnosti postupu pri príprave realizácie tejto výstavby,“ uviedol Dunčko.       

V stanovisku reagoval aj na slová premiéra, podľa ktorého "mesto Sliač donekonečna spochybňuje trasovanie". "Takéto vyjadrenie podľa môjho názoru nie je šťastné, pretože pred začatím projektových prác malo byť splnených niekoľko územnoplánovacích podmienok a požiadaviek a NDS by mala disponovať súhlasnými stanoviskami niektorých inštitúcií štátnej a verejnej správy. Mám ale vedomosť, že takéto stanoviská NDS nemá," pripomenul primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2018
Jubilanti z Trebišova oslávili svoje významné výročia s primátorom mesta
V októbri oslávili najstarší Trebišovčania významné životné jubileá spolu s primátorom mesta Trebišov PhDr. Markom Čižmárom v reštaurácii hotela Zemplín. Jeho pozvanie stráviť sviatočné chvíle prijali jubilanti, ktorí v aktuálnom roku dovŕšili 80, 85, 90 alebo 95 rokov svojho života.
viac
19.09.2020
Primátori diskutovali o prevencii kriminality aj o COVID-19
Ochorenie COVID-19 či prevencia kriminality boli témami piatkového rokovania Komory miest Združenia miest a obcí Slovenska vo Zvolene.
viac
01.03.2023
Práce na mostoch v rámci výstavby obchvatu Košíc napredujú
Práce na mostoch v rámci výstavby úseku R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. etapa napredujú. Na stavbe začali aj s realizáciou takzvaných vsakov. Informovala o tom hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.
viac
06.02.2024
Existujúcu cyklotrasu medzi Zvolenom a Sliačom rozšíria
Existujúcu cyklotrasu medzi Zvolenom a Sliačom rozšíria. V súčasnosti Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravuje verejné obstarávanie zhotoviteľa projektovej dokumentácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %