Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.02.2024 01:50

Pri obci Golianovo vznikla nová 22 metrov vysoká rozhľadňa


Snímka zdroj: Slovensko SP21


Pri obci Golianovo v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Autorom projektu je architekt Peter Mizia. Drevená rozhľadňa na štyroch nosníkoch je súčasťou miestnej cyklotrasy Nitra - Vráble.


Drevená rozhľadňa poskytuje výhľady cykloturistom aj peším návštevníkom z neďalekých obcí, povedal počas jej otvorenia predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Branislav Becík.         

Stavba so štvorcových pôdorysom so stranou dlhou 15 metrov a výškou 22 metrov ponúka výhľad z dvoch plošín. Prvá je vo výške deväť metrov, druhá vo výške 19 metrov.         

Výstavbu aj finančnú podporu rozhľadne odsúhlasili poslanci Zastupiteľstva NSK na svojom prvom riadnom zasadnutí. "Nitriansky samosprávny kraj podporuje nielen výstavbu cyklotrás, ale aj prvkov, ktoré slúžia na zatraktívnenie turizmu v tomto regióne," povedal Becík.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Zastupiteľstvá obcí i krajov budú môcť rokovať aj cez videokonferencie
Obecné i krajské zastupiteľstvá budú môcť zasadať počas krízovej situácie aj prostredníctvom videokonferencie. Vo výnimočných prípadoch budú môcť zastupiteľstvá obcí hlasovať formou per rollam.
viac
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
16.09.2022
V obci vybudovali novú cyklotrasu dlhú takmer 1,6 kilometra
V obci Smižany pri Spišskej Novej Vsi vybudovali vďaka európskym fondom nový cyklistický chodník. V týchto dňoch ho dokončili a obec v súčasnosti čaká na kolaudačné rozhodnutie.
viac
04.11.2023
Golianovo: Popri cyklotrase vznikla nová rozhľadňa
Popri cyklochodníku spájajúcom obec Golianovo s mestom Vráble v okrese Nitra vznikla nová rozhľadňa. Jej výstavba sa začala v októbri minulého roka, podľa zmluvy so zhotoviteľom bude ukončená do 6. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %