Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.06.2020 10:40

Rozhľadňa s vynovenou expozíciou na Sitne je opäť otvorená


Snímka zdroj: (tasr).


V okolí Banskej Štiavnice majú milovníci turistiky o dôvod viac, prečo sa vybrať na Sitno.


Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Štiavnické vrchy informovala, že je tam opätovne pre verejnosť otvorené Informačné stredisko ochrany prírody (ISOP) s vynovenou interaktívnou expozíciou.

Ako CHKO uvádza na svojej internetovej stránke, informačné stredisko bude v júni, septembri a októbri otvorené počas víkendov od 11.00 do 16.00 h. V júli a auguste denne od 9.30 do 17.30 h.

Expozíciu v rozhľadni vlani inovovali. Na dvoch poschodiach pozorovateľne, ktorej počiatky siahajú do 18. storočia, nájdu návštevníci viacero interaktívnych exponátov. Hneď na prvom poschodí je napríklad interaktívna mapa Slovenska, ktorá približuje všetky CHKO a národné parky na našom území.

V expozícii majú svoje miesto aj kópia herbára Andreja Kmeťa, posterová prezentácia CHKO Štiavnické vrchy či interaktívny model štiavnického stratovulkánu. Vystavujú tam aj archeologické nálezy z neďalekého Sitnianskeho hradu či skice a maľby približujúce históriu rozhľadne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
09.11.2019
Rozhľadňa na Sitne má vynovenú expozíciu
Na dvoch poschodiach pozorovateľne, ktorej počiatky siahajú až do 18. storočia, nájdu návštevníci viacero interaktívnych exponátov.
viac
02.04.2020
Ochranári v spolupráci so študentmi pomáhajú pri migrácii žiab
Osadením zábran na migračných trasách aj tento rok ochranári zo Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Štiavnické vrchy pomáhajú obojživelníkom pri ich presúvaní sa zo zimovísk v lese na miesta rozmnožovania.
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %