Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.05.2021 10:35

Prešovský kraj opraví cesty v okrese Svidník a Humenné


Mičakovce. Snímka zdroj: (PSK).


Prešovská samospráva opraví ďalšie cesty v nevyhovujúcom stave. Do roka zmodernizuje vozovku na úseku Hudcovce – Topoľovka a okresná hranica Svidník – Mičakovce. Do rekonštrukcií preinvestuje 1,8 milióna eur.


Modernizácia ciest v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) pokračuje. Župa odovzdalav stredu 26. mája ďalšie staveniská ciest do rúk zhotoviteľom.

„V oboch prípadoch ide o významné napojenia na cesty prvej triedy, preto je dôležité, aby boli tieto úseky zmodernizované. Aktuálne sa totiž nachádzajú v horšom technickom stave. Som presvedčený, že ich rekonštrukciou sa zlepší aj dostupnosť do rekreačnej oblasti Domaša, ktorá sa stáva čoraz atraktívnejšia nielen pre domácich, ale aj turistov. V rekonštrukciách ciest budeme v tomto roku pokračovať aj v ďalších okresoch, aby sme zlepšili životné podmienky miestnych obyvateľov,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Na úseku Hudcovce – Topoľovka (okres Humenné) sa zmodernizuje 1,04 km vozovky. Súčasťou prác bude aj rekonštrukcia troch priepustov, preložka STL plynovodu a preložka telekomunikačných káblov.

Celkové náklady predstavujú viac ako 991-tisíc eur, pričom kraj prispeje na modernizáciu tohto úseku sumou vo výške 49 555 eur. Dielo bude financované z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014 – 2020. Zhotoviteľ má na realizáciu prác jeden kalendárny rok.

Zrekonštruuje sa tiež 1,64 km úsek cesty II/556 okresná hranica Svidník – Mičakovce (okres Svidník). V rámci modernizácie sa vymení obrusná a ložná vrstva krytu vozovky, opravia sa tri mosty, zrekonštruujú priepusty a odvodňovacie zariadenia. Okrem toho sa vymenia a namontujú zvodidlá a smerové stĺpiky.

Náklady na túto stavbu predstavujú viac ako 814-tisíc eur, pričom pôjde o európske zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) 2014 – 2020. Prešovská samospráva sa bude podieľať na financovaní sumou takmer 41-tisíc eur. Modernizácia má byť hotová do jedného roka.

Autor: (Lea HEILOVÁ, PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
07.05.2021
PSK zmodernizuje vďaka eurofondom ďalšie úseky ciest
Poplátané cesty pod Tatrami a v okrese Levoča a Kežmarok nahradí nový koberec. Prešovský samosprávny kraj pokračuje po zimnej údržbe v rekonštrukciách ciest.
viac
04.06.2021
Banskobystrická župa pokračuje v historicky najväčšej rekonštrukcii ciest
Takmer 600 kilometrov zrekonštruovaných ciest II. a III. triedy z vlastných zdrojov bude mať na svojom území Banskobystrický samosprávny kraj ku koncu tohto kalendárneho roka.
viac
07.07.2022
PSK preinvestuje na opravu ciest a mostov v kraji viac ako 6,4 milióna eur
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje viaceré úseky ciest a mosty v kraji. V stredu boli zhotoviteľom odovzdané na realizáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %