Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.01.2023 02:25

Presakujúcu skládku vo V. Porube opätovne uzatvoria


Skládka vo Veternej Porube.


Presakujúcu skládku komunálneho odpadu vo Veternej Porube opätovne uzatvoria. Mesto Liptovský Mikuláš si na to vezme dvojmiliónový úver od Environmentálneho fondu.


Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že prijatie úveru schválilo mestské zastupiteľstvo.

"Znovuuzavretím skládky mesto odstráni environmentálnu záťaž, ktorá vznikla jej nekvalitným predčasným uzavretím ešte v roku 2014," vysvetlila Čapčíková.

Ako dodala, tesniaca vrstva na skládke je ako celok nefunkčná. "Preto nie je možná jej oprava a na celom povrchu sa musí vybudovať nová funkčná tesniaca vrstva," podotkla. Nové zakrytie skládky podľa hovorkyne zabezpečí, že do nej nebudú natekať dažďové vody, z ktorých sa premývaním odpadu stáva škodlivá priesaková kvapalina.

Hlavná kontrolórka mesta Bibiana Forgáčová po preverení podmienok na prijatie návratných zdrojov financovania skonštatovala, že mesto spĺňa zákonné podmienky na prijatie úveru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2023
Na uzatvorenie skládky odpadu si mesto vezme úver
Mesto Vráble si vezme úver z Environmentálneho fondu na financovanie uzatvorenia skládky odpadov v meste. Prijatie úveru vo výške 882 794 eur schválili mestskí poslanci na štvrtom zasadnutí Mestského zastupiteľstva vo Vrábľoch.
viac
03.03.2023
Práce na znovuzatvorení skládky by mali spustiť v prvom polroku 2023
Zhotoviteľ opätovného uzatvorenia pretekajúcej skládky tuhého komunálneho odpadu vo Veternej Porube by mal byť známy do 20. apríla. Práce by sa tak mali začať ešte v prvom polroku 2023. Potvrdila ho hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
09.08.2023
Presakujúcu skládku vo Veternej Porube začínajú nanovo prekrývať
Presakujúcu skládku tuhého komunálneho odpadu (TKO) vo Veternej Porube začnú v týchto dňoch nanovo prekrývať. Zástupcovia liptovskomikulášskej radnice v utorok odovzdali stavenisko zhotoviteľovi.
viac
13.10.2023
Výdavky na opätovné zatvorenie skládky sa zrejme budú zvyšovať
Výdavky na opätovné uzatvorenie skládky tuhého komunálneho odpadu vo Veternej Porube pri Liptovskom Mikuláši sa zrejme budú zvyšovať. TASR o tom v informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %