Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.02.2024 10:05

Prehliadky na Bojnickom zámku opäť pripomenú sviatok svätého Valentína


Ilustračný výrez plagátu


Tematické prehliadky pri príležitosti sviatku svätého Valentína, patróna všetkých zamilovaných, pripravilo na 10. a 11. februára pre svojich návštevníkov Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Ich súčasťou budú romantické zastavenia či tradičné Certifikáty vernosti.


Informovala o tom PR manažérka SNM-Múzea Bojnice Petra Gordíková. "K rozprávkovej architektúre Bojnického zámku neodmysliteľne patria romantické podujatia. Najbližšiu príležitosť vychutnať si príjemne strávené chvíle vo dvojici budú mať návštevníci zámku počas druhého februárového víkendu," načrtla Gordíková.         

Tematické prehliadky Bojnického zámku budú podľa nej doplnené o romantické zastavenia, spríjemní ich i komorný klavírny koncert aj ambientná projekcia romantického videa. "Atmosféru doplnia podmanivé melódie znejúce komnatami a nádvoriami zámku. Záver prehliadky bude patriť pripomenutiu si sobášnej hostiny z čias Thurzovcov," priblížila.         

Na podujatí nebudú chýbať ani tradičné Certifikáty vernosti, ktorými zámocké panstvo každoročne potvrdzuje silu lásky párov prichádzajúcich na toto podujatie. "Nádhernými priestormi zámku prevedú návštevníkov lektori odetí v dobových kostýmoch," doplnila Gordíková.         

Valentínske prehliadky Bojnického zámku sa budú konať 10. a 11. februára od 10.00 do 15.00 h. Vstupenky na Valentín na Bojnickom zámku si návštevníci budú môcť zakúpiť od 1. februára aj online prostredníctvom webovej stránky múzea.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Bojnický zámok vlani navštívilo takmer 200 000 ľudí
Klasické prehliadky, tematické, ale i výstavy boli súčasťou vlaňajšej ponuky Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice. Minulý rok ho navštívilo dovedna 196 174 ľudí. Informovala o tom jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
23.10.2019
V Holíči na zámku celý týždeň straší, na svoje si prídu mladší aj starší
Desiaty ročník podujatia Strašidlá na Holíčskom zámku, ktoré organizuje mesto Holíč, začal v pondelok (21. 10.) a potrvá do piatka 25. októbra.
viac
31.10.2019
Bojnický svetlonos na zámku 2019
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice pozýva návštevníkov v dňoch 1. a 2. novembra na netradičnú večernú prehliadku zámku obohatenú o zaujímavé rozprávanie, jesenné dekorácie a vyrezávané tekvice.
viac
17.08.2023
Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku
Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku budú patriť večerným prehliadkam nádvorí, komediálnemu predstaveniu i prednáške. Vo vybraných termínoch budú môcť návštevníci spoznať príbeh o katovi, históriu zámku i dianie v Uhorsku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %