Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.10.2020 11:10

Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom kraji sú pre verejnosť otvorené


Bojnický zámok.


Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sú pre verejnosť prístupné aj počas núdzového stavu. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.


„V čase núdzového režimu plného prísnych opatrení je pre turistov a návštevníkov aj naďalej sprístupnené množstvo kultúrnych inštitúcií. Dôležité je však dodržiavať všetky hygienické opatrenia, vrátane nosenia rúška, dezinfekciu rúk, dodržiavanie rozostupov a maximálneho povoleného počtu ľudí,“ informuje KOCR.      

V súčasnosti sú pre verejnosť prístupné všetky hrady i hradné zrúcaniny vrátane Trenčianskeho hradu, hradu Beckov, Čachtického hradu či hradu Bystrica. V závislosti od počasia majú turisti možnosť navštíviť aj hrad Uhrovec a Lednica. Výnimkou nie je ani Bojnický zámok.      

Otvorené ostávajú aj knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne a galéria Regionart v Prievidzi. Milovníci múzeí pri dodržaní hygienických zásad môžu navštíviť Trenčianske múzeum v Trenčíne či Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča v Brezovej pod Bradlom. Hvezdáreň v Partizánskom ponúka svojim fanúšikom a návštevníkom možnosť malej súkromnej prehliadky oblohy, stačí sa len objednať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
25.06.2020
TSK odmení rekreačných cykloturistov využívajúcich cyklobusy
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odmení cykloturistov, ktorí v aktuálnej letnej sezóne využijú službu cyklobusov. Informoval o tom Ľubomír Bobák z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.
viac
07.09.2020
V Bratislave stúpa záujem o múzeá aj knižnice
Záujem o múzeá a knižnice v Bratislave stúpa. Tvrdí to hlavné mesto a odvoláva sa pritom na svoje otvorené dáta na webe opendata.bratislava.sk. Z nich napríklad vyplýva, že najpopulárnejšie mestské múzeum v Bratislave je hrad Devín, ktoré navštívi zhruba 500 ľudí denne.
viac
23.11.2020
Uvoľnenie opatrení znova otvorilo krajské múzeá a galérie
Múzeá a galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú opäť otvorené pre verejnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %