Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.08.2023 10:35

Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku ponúknu večerné prehliadky i prednášku


Bojnický zámok.


Posledné dni prázdnin na Bojnickom zámku budú patriť večerným prehliadkam nádvorí, komediálnemu predstaveniu i prednáške. Vo vybraných termínoch budú môcť návštevníci spoznať príbeh o katovi, históriu zámku i dianie v Uhorsku.


Informovala o tom PR manažérka Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Príbeh starého kata, ktorý by rád naučil svojho syna remeslu, uvidia návštevníci 18. a 19. augusta. Večernú prehliadku nádvorí s komediálnym predstavením v podaní Sokoliarov Aquila ukončí ohňová šou.

So slovenskou históriou zábavnou formou sa návštevníci múzea zoznámia 22. a 29. augusta prostredníctvom šermiarsko-divadelnej spoločnosti Via Historica. Po humorne ladených scénkach a šermiarskych súbojoch v Huňadyho sále sa budú môcť poprechádzať po rodinnej hrobke, francúzskom parku a prírodnej travertínovej jaskyni priamo pod zámkom.

Diane v Uhorsku na prelome 16. a 17. storočia prostredníctvom Abrahamidesovej postily priblíži prednáška dokumentátora Andreja Alberta, ktorá sa bude konať 24. augusta. Prednáška je súčasťou večerných prehliadok nádvorí, ktoré budú môcť návštevníci ešte absolvovať v stredu, vo štvrtok (17. 8.), 23., 24., 30. a 31. augusta.

Tajomstvá premien zámku, hradného kopca a jaskyne od najstarších čias po súčasnosť priblíži podujatie Od hradu po zámok 25. augusta. Večernými nádvoriami a niektorými zaujímavými a doposiaľ neprístupnými miestami hradného areálu prevedie verejnosť riaditeľ SNM-Múzea Bojnice Igor Socha.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Bojnický letný slnovrat 2016 už tento víkend
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región HORNÁ NITRA – BOJNICE organizuje v sobotu 18. 6. v Bojniciach 2. ročník multižánrového podujatia, ktorého hlavným cieľom je propagácia potenciálu cestovného ruchu v známej a obľúbenej turistickej destinácii.
viac
18.01.2018
Bojnický zámok vlani navštívilo takmer 200 000 ľudí
Klasické prehliadky, tematické, ale i výstavy boli súčasťou vlaňajšej ponuky Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice. Minulý rok ho navštívilo dovedna 196 174 ľudí. Informovala o tom jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
25.10.2021
Múzeum Bojnice pripravilo večerné prehliadky so svetlonosmi
Večerné prehliadky nádvorí a priľahlých priestorov interiérov Bojnického zámku pripravilo pre návštevníkov Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Uskutočnia sa 30. a 31. októbra.
viac
01.02.2024
Prehliadky na Bojnickom zámku opäť pripomenú sviatok svätého Valentína
Tematické prehliadky pri príležitosti sviatku svätého Valentína, patróna všetkých zamilovaných, pripravilo na 10. a 11. februára pre svojich návštevníkov Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Ich súčasťou budú romantické zastavenia či tradičné Certifikáty vernosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %