Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.08.2019 08:10

Predstavitelia vlády rokovali so ZMOS


Spoloční snímka spred Úradu vlády SR


Predseda vlády Slovenskej republiky Peter Pellegrini s časťou ministrov rokovali s predstaviteľmi Združenia miest a obcí Slovenska. Rokovanie sa uskutočnilo v stredu 21. augusta 2019 na Úrade vlády SR.


Témou stretnutia bola najmä diskusia o možnostiach naplnenia priorít prijatých na májovom  sneme ZMOS a prerokovanie viacerých aktuálnych tém. Na rokovaní dominovali najmä otázky dopadov legislatívy na finančné príjmy obcí, ale aj dostavba vodovodov a kanalizácií do roku 2030. V centre pozornosti boli tiež pozemkové úpravy a usporiadanie vlastníckych vzťahov ako aj ďalšie priority ZMOS.

Podľa predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera „účasť takmer polovice členov vlády dokazuje, že ZMOS je dôveryhodný sociálny partner, ktorý presadzuje oprávnené požiadavky miest a obcí a zároveň tlmočí skúseností z aplikačnej praxe, teda z prostredia samospráv.“ Podľa slov predsedu združenia: „Aktuálnymi témami diskusie bolo aj školské stravovanie, financovanie sociálnych služieb, stavebná legislatíva, zákon o detských ihriskách a príprava nového programového obdobia. Teda témy, ktoré sa nás mimoriadne dotýkajú a majú priame dopady na financovanie i rozhodovanie samospráv a kvalitu života obyvateľov.“

Predseda vlády, jej podpredsedovia a ministri na rokovaní jasne deklarovali záujem o kontinuitu konštruktívneho dialógu so ZMOS ako dôležitým  partnerom vlády SR. Predseda  ZMOS na stretnutí potvrdil ochotu viesť takýto dialóg v prospech slovenských samospráv a občanov miest a obcí.

 

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2018
Premiér: Nová vláda chce so ZMOS zachovať dobré vzťahy
Nová vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) bude udržiavať dobré vzťahy so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a chce si zachovať partnerský dialóg, na aký sme boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch. Po rokovaní s predstaviteľmi ZMOS-u to deklaroval premiér.
viac
25.04.2018
Predstavitelia ZMOS rokovali na Úrade vlády SR
Na základe iniciatívy ZMOS sa 18. apríla 2018 na pracovnom rokovaní stretli predseda ZMOS Michal Sýkora spolu so svojimi podpredsedami s novým premiérom Petrom Pellegrinim a piatimi členmi vlády.
viac
23.05.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger rokoval s predsedom parlamentného výboru
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger vo štvrtok 14. mája rokoval na pôde parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
07.10.2020
Premiér: Oblasť verejného obstarávania čaká revolúcia
Do medzirezortného pripomienkového konania má byť predložená právna norma, ktorá prinesie transparentnosť, ale aj zrýchlenie verejného obstarávania a následne aj zníženie byrokracie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %